Türkiye’de 8,5 milyon yurttaşımız hayatını toplumsal engellere rağmen engelsiz olarak yaşayabilmenin mücadelesi verdiğini belirten Mustafa Uğur; “Kamu ve özel sektörde çalıştırılması mecburi engelli sayılarının denetimini yapamayan ilgililerin engelliler üzerinden hamaset yapması yalnızca seçim yatırımıdır” dedi.

 

Engelli öğretmenlerin atama hususunda çok komik rakamların belirlendiğine dikkat çeken Uğur’un mesajı şu şekilde; “Türkiye’de sosyal devletin örnek uygulamalarından dolu dolu söz etmek isterken, işgücüne dahil edilen engelli öğretmen ve memurlarımızın sayısında yıllar geçmesine rağmen çok büyük bir ivmenin kazandırılamaması en büyük üzüntülerimizden birisidir. Zira okullarımızın bu konudaki fiziki imkânlarının iyileştirilmesine dair çalışmaların yapılmaması da konuya büyük bir darbe vurmaktadır.”

 

Engelli vatandaşların tıbbi destek araçlarının teminine yönelik ayrılan paylar olmak üzere birçok konuda yetersizliklerin gündemde olduğunu belirten Uğur; “Umarız ki ifade ettiğimiz konularda mevcut siyasi iktidar olmak üzere mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerin iyileştirme adına yapacağı çalışmalar siyasi çıkarlar gözetilmeden mecliste karara bağlanır. Engelli vatandaşlarımıza günün anlam ve önemini bundan iyi bir şekilde anlatmak mümkün olmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyor, tüm hayatları boyunca aileleri ile sağlıklı bir hayat sürmelerini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.