Nevşehir HBV Üniversite Yerleşkesinde önceki akşam düzenlenen ve şarkıcı Tuğba Yurt ve Duman'nın katıldığı sözde Bahar Festivali, tam bir rezalete döndü. Sözde Şenlik adına kutlanan gece Ne Mübarek Hacı Bektaş Veli ismine, ne bir eğitim kurumu olarak Üniversitemize, ne Nevşehir'e, ne Türk Gençliğine hiç yakışmadı...

Nevşehir AGD'nin şenlik alanında görüntülediğini açıklayarak sunduğu ve elinde bulunan fotoğraflar tek kelimeyle iğrenç...

Şenlikte yaşanan görüntüler AGD yi doğrularcasına ve endişelerinde ne kadar haklı olduğunu gösterir cinsten.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Nevşehir Şube Başkanı Abdurrahim Doğru bugünkü basın açıklamasında da dikkat çektiği hususta ; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen konserlerde gençlerin içki ve madde bağımlılığı gibi şeylere kapıldıklarını ve konser alanında gördükleri karşısında duyduğu büyük şaşkınlığı dile getirmişti.

EDEP YAHU...

Edindiğimiz Bilgilere göre 25-26-27-28 Mayıs tarihlerinde dört gün sürecek ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yerleşkesinde düzenlenen Bahar Şenliklerine alkol gölge düşürdü.

Dün akşam gerçekleştirilen Bahar Şenliklerinde ellerinde bira şişeleriyle eğlenmeye çalışan bir grup gençler, gecenin ilerleyen saatlerinde de taşkınlık yarattılar.

Öyleki konser bitiminde sanatçı Duman ayakta durmakta güçlük çekiyor kolundan tutarak içeri götürülürken o sanatçının hayranı alkollü ve üniversiteli bir grup gençlerde sanatçıyla tanışmak için içeri girmek isteyince güvenlik görevlileriyle arbede yaşadılar. Çıkan arbede sonrası güvenlik görevlileri olayları güçlükle yatıştırırlarken kendinden geçen alkollü sarhoş öğrencileri çağrılan ambulansla Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırıldığı bildirildi. Öte yandan çıkan arbede sonrası NEHÜ de görevli iki güvenlik görevlisi çeşitli yerlerinden yaralandılar. Güvenlik görevlilerinden birini omzunun çıktığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Her yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen bu yılki Bahar Şenliklerinde üniversiteli bir grup gençler tarafından alana sokulan alkolleri aldıktan sonra taşkınlık yaptılar. Nevşehir HBV Üniversitesi Güvenlik güçleri taşkınlık yapan gençlere müdahale etti. 

Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız vatandaşlarımızda tepkilerini dile getirdiler:

"Bir Eğitim kurumu olan ÜNİVERSİTE yerleşkesinde hiç şık olmayan ve yakışmayan çirkin görüntülerin yer almasıyla Bu yaşanılanlardan sonra Eğlenmesini bilmeyen gençlerimiz için Şenliklerin bugünden sonrasının iptal edilmesini beklemek hakkımız..." 

Zira böyle şenlik böyle kutlama olmaz... Sözde Geleneksel olarak kutlanıyor. Gelenek kelimesinin anlamının iyi araştırılmasını istiyoruz.

Zira eğlenmenin dozunu aşan bilmeyen ve alkolle kendinden geçen gençlerin bir tanesinin kılına gelecek bir zararın sorumlusu kim olacak ?

Bu öğrenciler bizlere annelerinden babalarından emanet olarak bu şehre gönderiliyor.

Merak ediyoruz ve Şimdi soruyoruz: 1- Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından Bahar Şenliklerinde alkol alınması, satılması yada içilmesinin yasak olduğu açıklandımı ? Bu Öğrencilere duyruldumu ?

-Yoksa Alkol kullanılması serbestmiydi ?

-Alkol alanlar denetlendimi ? Denetlendiyse ne şekilde nasıl denetlenedi ? Bu alkol kutuları şişeleri üniversite içerisine kadar nasıl girdi...

- Alkol sonrası olası bir kaza bir kavga sonucu öğrencilerden bir tanesinin başına gelebilecek bir olumsuzluğun hesabı nasıl verilecek ? Ailelerine kim nasıl bir hesap verecek.

Alkol kutuları viski ve bira şişeleri sigara kutuları izmaritler veeeeee prezarvatifin yer aldığı bir etkinlikte kültür sanat Gençlik Şenliğinden nasıl bahsedilebilir ?

Bunun adı rezalet değilde ne biri bize açıklasın...

- Bu rezaleti içinize sindiriyormusunuz ? İstediğiniz nesil bu mu?

YERLEŞKE  İÇKİ ÇÖPLÜĞÜNE DÖNDÜ

25 Mayıs'ta başlayan ve devam eden " Nevşehir HBV Kültür Sanat Bahar Şenlikleri" isimli Festival çerçevesinde üniversitenin yerleşkesinde özellikle akşam saatlerinde alkol su gibi tüketiliyor. Bira,viski ve şarap şişeleri üniversite yerleşkesinde ulu orta yerlere atılırken konser alanı sigara izmaritleri sigara paketleri ve içki şişesi tarlasına döndü

Nevşehir şehir merkezinden de katılımın olduğu bahar şenliklerinde geçmiş yıllarda da içilen alkolün etkisi ile çeşitli asayiş olayları yaşanmış ve tepki görmüştü.

Bu yıl da aynı sorunların yaşanmasından endişe ediliyor.


Bu çirkin görüntüler için tek kelimeyle rezalet yorumu yapan vatandaşlarımız ise, Harcanan onca paralara yazık, bu gençlerimize yazık,bu gençleri okuması için cebindeki son kuruşuna kadar harcayan anneye babaya yazık, günah değil mi diyerek tepkilerini dile getirdiler.

FİB Yorum:

Türkiye genelinde toplamda 182 Üniversite bulunuyor. Sözde Bahar Şenlikleri adı altında düzenlenen ve her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bu etkinliklerin çoğunda bu ve buna benzer görüntülere şahit oluyoruz.

Şimdi soruyoruz Bu Ülke bu kadar zengin mi. Üniversitelerde her yıl en az 150 - 200 Milyar TL harcanarak gerçekleştirilen bu tür Bahar Şenlikleri yerine sadece üniversite öğrencileri ve yerel sanatçılarla düzenlenecek etkinlik yapılarak trilyonlarca paranın heba olması engellenemez mi ? Zira 182 üniversite her yıl 200 Milyarlık etkinlik yapınca toplam tutar korkunç Trilyonlar..... Sadece 2-3 gün 2 şer 3 şer saat süren konserlerde verilen Bu paralar kaç öğrenciye Burs olarak verilir...

Son olarak AGD derneğinin günler öncesinde uyarılarının ve çırpınışlarının ne kadar doğru olduğu tüm çıplaklığı ile gözler önüne serildi.

Medeniyet ve uygarlık buysa üstü kalsın...

Umuyoruz ki bugün ve yarında devam edecek olan şenliklerde herhangi bir acı olay yaşanmaz...

Amacımız endişemiz yarının sağlıklı nesillerinin yetiştirilmesi adına... Yoksa elbetteki bu olayların tüm öğrencilere mal edilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Fakat diğer öğrencilere etkisinin olacağıda kötü bir örnek olacağıda muhakkak...

Şimdi tüm STK ları tepkilerini dile getirmeye davet ediyoruz. 

Başta Cumhurbaşkanlığı Makamını, Başbakanlık Makamını, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığını, Siyasileri , Sivil Toplum Kuruluşlarını ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi camiasını ve Basın Mensuplarını bu tür ölçüsüz, gençliğe yakışmayacak görüntülerin bir daha yaşanmaması için kamuoyu ve öğrenci velileri adına acil önlem almaya davet ediyoruz.

www.fibhaber.com FİB Haber Merkezi olarak Konunun sonuna kadar takipcisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.