NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HASAN ÜNVER :

 

“ NEVŞEHİR, MARKA KENT YOLUNDA EMİN ADIMLARLA YÜRÜYOR”

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  taşıdığı  değerlerle  dünyada en önemli şehirlerden biri halen Nevşehir’i , her alanda etkin ve söz sahibi bir kent anlayışı ile marka kent olma yolunda önemli adımlar attıklarını  söyledi.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, 2004-2014 yılları arasında yerel belediyecilik anlamında çağın gerektirdiği yapılanmalarla Nevşehir’i, taşıdığı değerlere uygun bir konumda önce bölgesinde ve sonra da tüm ülke genelinde Markalaşan bir kent haline getirme gayreti içerisinde hareket ettiklerini belirtti.

 

Belediyeciliği alışılagelen klasik belediyecilik anlayışının ötesinde değerlendirmeye özel bir çaba harcadıklarını dile getiren Ünver,  kültür, sanat , eğitim ,imar, ve sosyal alanlarda da modern çağın gerektirdiği çağdaş anlamda hizmetler ürettiklerini  kaydetti.

 

Yıllardan beri halkın temel anlamda ihtiyacı olmasına karşın, tutarsız ve kararsız politikaların sonrasında ciddi yatırımlardan uzak on yıllar geçirildiğini dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, şehirleşmenin bir gereği olarak kentsel dönüşüm projeleri ,atık su ve katı atık tesisleri, Modern Sebze Pazarı, Sebze Hali, Devlet Hastanesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali, Kültür ve Sanat Merkezi, şehir içi trafiğin rahatlatılması açısından Şehitlik Köprülü Kavşağı, Ürgüp-Avanos Köprülü Kavşağı, Gülşehir köprülü kavşağı, modern yürüyüş ve bisiklet yolları, çocuklara yönelik oyun alanları ve dinlenme parkları,kondisyon aletlerinin yer aldığı spor parkları oluşturarak hizmete sunduklarını ifade etti.

 

Bugüne kadar genellikle toplum dışına itilen ancak AK Parti hükümeti ile toplum yaşamının vazgeçilmez bir bireyi haline gelen engellilerin her türlü hizmeti almalarının temel bir hak olduğu düşüncesiyle hareket ederek bu yönde de ciddi çalışmaların sergilendiğini anlatan Ünver, Hacı Rasim Uzer İş Eğitim Okulu ile Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımı konusunda hayırsever işadamları ile kurulan sıkı işbirliği ile hizmete geçirdiklerini ve Kıratlıoğlu Mahallesinde de Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’ni hizmete kazandırdıklarını kaydetti.Engelliler için yine Türkiye’ye örnek oluşturabilecek bir şekilde ücretsiz taşınmasını da sağladıklarını vurgulayan Ünver, toplum hayatından engellilerin daha etkin şekilde yararlanmalarını sağlayıcı bir çok çalışmaya da yine bu dönemde imza atmanın sevincini tüm engellilerle birlikte yaşadıklarını belirtti.

 

EĞİTİMİN YAYGINLIĞI TEMEL HEDEFLERİMİZDEN

 

Eğitimli bireylerin her alanda gelişen ve büyüyen kentler ve ülkeler açısından en ciddi potansiyel güç olduğuna inandıklarını aktaran Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver “2005 yılında hizmete kazandırdığımız Kapadokya Eğitim Merkezi’miz kanalıyla 40 ı aşkın branşta 10 bin civarında insanımızın eğitimlerini gerçekleştirdik.Halen değişik merkezlerimiz vasıtasıyla bu eğitimlerimiz aralıksız devam ediyor.Burada özellikle ev hanımları ev ekonomilerine de önemli oranda katkılar sağlıyorlar.Eğitim merkezlerinde her yaş grubundan insanımız bilgi paylaşımının yanı sıra, el becerilerini geliştirme imkanı buluyorlar.”dedi.

 

VATANDAŞLARIMIZ EN İYİ VE EN GÜZEL HİZMETE LAYIK

 

Ünver “ Belediyecilik hizmetleri anlamında bir şekilde taşın altına elimizi sokmamız gerekiyordu, biz  bu süreçte sadece taşın altına elimizi koymakla kalmadık, yüreğimizi de soktuk. Nevşehir için hiçbir şey ertelenemezdi, biz de ertelemedik. Nevşehir’i bir baştan bir uca hükümetimizin de önemli destekleri ile şantiye şehri haline getirdik .Vatandaşlarımız çağın gerektirdiği bir şekilde hayatını modern konutlarda devam ettirmeli idi, yine vatandaşlarımız yağmurda, karda güneşte pazar alışverişini bırakıp, daha nezih bir ortamda bunu yerine getirmeli idi. Vatandaşlarımız daha modern bir görünümlü terminal binasından gideceği şehre gitmeli idi. Vatandaşlarımız daha gelişmiş alt yapılarla zenginleştirilmiş devlet hastanesinde tedavi hizmetleri almalı idi. Hizmete susamış vatandaşlarımız daha sosyal bir varlık olarak başta kültür, sanat ve eğitim  olmak üzere her alanda sosyal ilişkileri geliştirebilmeli idi. Nevşehir’de yaşayan vatandaşlarımız daha farklı, daha modern ve çağdaş bir şehirde hayatını devam ettirmeli idi. Çünkü biz inanıyoruz ki vatandaşlarımız  en iyi ve güzel hizmete layıktır Hepsi de bu vatandaşıma helal hoş olsun. Nevşehir Belediyesi olarak Nevşehir’i bu değerler ışığında, önümüzdeki süreçte de yapmayı projelendirdiğimiz yatırımlarla bir marka kent haline getirme kararlılığı içerisinde  bir dünya kenti konumuna getireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

AZ KONUŞUP ÇOK İŞ YAPTIK

 

Siyaset alanında çok söz söylemek yerine, inandıkları gibi Nevşehir’in gerek bugünü ve gerekse yarınının şekillendirilmesi yönünde çalışma yaptıklarını dile getiren Ünver “Nevşehir’de çok konuşmak dönemi bitmiştir. Akılcı, çağa uygun projelerle Nevşehir’imizin önünü açmayı sürdürüyoruz. Biz çok konuşmaktan öte, hizmetlerimizin konuşulmasını istiyoruz. Nevşehir artık içine kapanık bir şekilde şehirciliği kabul etmemektedir. Nevşehir’in büyümesi ve gelişmesi için öyle ciddi bir kaynağa da ihtiyaç yoktur, çünkü Nevşehir tahmin edilmez büyük bir zenginliği zaten içerisinde barındırmaktadır. Önemli olan bunları harekete geçirip, kaynakları etkin ve verimli bir şekilde halkımızın yararına sunabilmektir. Bizim de zaten yaptığımız budur.” dedi.