NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HASAN ÜNVER:

“SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İLE TÜRKİYE’YE ÖRNEK İŞBİRLİKLERİNE İMZA ATTIK”

NEVŞEHİR- Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, toplumların gelişme ve büyümelerinde vazgeçilmez en önemli potansiyel güçlerden biri olarak değerlendirdikleri sivil toplum örgütleri ile 10 yıllık süre içerisinde Türkiye’ye örnek olabilecek çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, toplum hayatında birlik ve beraberlik içerisinde gelişme ve büyümeyi ana hedef alan ve üyeleri arasında sıkı işbirliği ile kalkınan şehir modelinin oluşumuna ciddi ivmeler kazandıran sivil toplum yapılanmalarının Nevşehir’de de gerçek gücüne ulaşmak suretiyle daha etkili ve verimli çalışmalar yapmasına büyük bir önem verdiklerini ifade etti.

Oda ve dernek gibi sivil toplum kuruluşlarının hizmetlerini yürütmelerine yardımcı olabilmek için ciddi bir alt yapı hareketliliği içerisinde görev yaptıklarını vurgulayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bu işbirliği kapsamında Nevşehir Yaş Kuru Sebzeciler Meyveciler Esnaf Odası’nın öteden beri dillendirmeye özel bir önem vermesine karşın Nevşehir’de yıllar yılı halı altlarına süpürülen en temel sorunlardan biri haline gelen Nevşehir Modern Sebze Pazarı’nın tamamlanarak kendi dönemlerinde hizmete kazandırıldığını söyledi. Sivil toplum işbirliği ile ortaya konulan bu hizmeti yerinde görmek isteyen bir çok ilden oda ve birlik başkanının Modern Pazaryerini inceleyerek kendi şehirlerinde de buna benzer yapılar yapmak için bizzat kendisi ile de bir dizi görüşmelerin de yapıldığını vurgulayan Ünver, bunun da sevincini oda yöneticileri ve birlik ilgilileri ile birlikte yaşama bahtiyarlığına kavuştuğunu aktardı.

Sivil toplum yakınlaşmasını daha ileri düzeye ulaşmış toplum yapısının sağlıklı halde ortaya çıkmasında önemli bir nokta içerisinde değerlendirdiklerini anlatan Ünver, Nevşehir Belediyesi’nden sivil toplum örgütlerinin daha rahat mekanlarda üyelerine hizmet sunması amacıyla yaptıkları hizmet binası taleplerinin de yerine getirildiğini belirtti.

Bu örnek çalışmanın ülke genelinde bir örnek oluşturduğunu vurgulayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver “Dönemimizde halkın hizmetine sunduğumuz hizmetlerimizin bir çoğunun ülkemize örnek olabilecek düzeyde yatırımlar olduğunu söyleyebilirim. Nihayetinde halkımızın yaşadığı sorunların çözümüne katkı sağlamadan öte, halı altlarına biriktirilen sorunları ortaya çıkartıp, sivil toplum örgütlerimizin değerli yöneticileri ile el ele gönül gönüle çalışmak suretiyle sorunlarla baş edebilir hale geldik. Sivil toplum örgütleri ile bu yakın işbirliğimiz bir çok oda, birlik ve dernek başkanı tarafından bizlere de iletilerek kendi yaşadıkları kentlerde de bu tip hizmetleri görmek istediklerini aktarıyorlar. Bizlerde buna çok seviniyoruz. Yatırımlar konusunda ve sivil toplum örgütleri ile sıkı işbirliği konusunda yıllar yılı farklı kentleri imrenen sivil toplum örgütlerimizin yöneticisi değerli kardeşlerimiz, bu çalışmalarla artık Nevşehir’in imrendiren hale gelmesinden de oldukça mutlu oluyorlar.”dedi.