Nevşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali İhsan Geçici ve okul idarecileri tarafından karşılanan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, konferans salonunda daha sonra öğrencilere hitap etti.

Öğrencilerle bu tür konferanslarla bir araya gelmenin mutluluğu içerisinde olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hasan Ünver, sürdürülen bu konferans ile öğrencilerle iç içe olma imkanı bulduğunu söyledi.

Yüzyıllar boyu barış, dostluk ve kardeşlik değerleri ile iç içe bir hayatın sürdürüldüğü topraklar üzerinde yaşadıklarını belirten Ünver, bugüne kadar 8 i köklü 20 farklı medeniyetin hayat bulduğu kadim bir kültür ile bezeli bu Anadolu şehrini, sahip olduğu değerlere uygun bir hale getirebilmek için çaba harcadıklarını vurguladı.

Gençlerin geleceğe yönelik önlerinde iki yol bulunduğunu aktaran Ünver şöyle konuştu ; “Çok değil, birkaç yıllık süreci kapsayacak şekilde önünüzde 2 yol var düşüncesindeyim. Ya birilerinin arkasına takılıp, onun öngörüleri ile hareket ederek hayatınıza devam edeceksiniz, ya da kendinizin çizeceği bir yolda ,arkanızda insanları alarak sürükleyeceksiniz. Tarihte parayı Lidyalılar buldu, halbuki parayı sadece bir Lidyalı buldu  .Elektriği Thomas Edisun, suyun kaldırma gücünü Arşimet( Archimedes)  ,yerçekimi kanununu ise Newton buldu. Yani düşünceleri ile bir tek kişi dünyayı değiştiren icatlara imzasını atmayı başardı. Bu insanlar bu başarılara kitap okuyarak, inceleme ve araştırma yaparak ulaştılar. Yani dünyayı değiştiren yenilikleri bir millet, bir ülke yapmadı, sadece o ülkede yaşayan kendine hedefler koyan, okuduğu bilgiler ışığında bilimsel yöntemlere dayalı bir çalışma ortaya koyan sadece bir kişi yaptı. Sizin gözünüzde ben bu ışıltıyı görebiliyorum. Öyle inanıyorum ki içinizden bilim adamları, şirket yöneticileri, şairler çıkacak. Düşünceleri ile yakın bir gelecekte  büyük milletimize yön vereceksiniz .Ben size inanıyor ve güveniyorum.”diye konuştu. ”diye konuştu.”dedi.