Nevşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı İSMAİL ÖRDÜ

“ÜNVER, ESNAF VE SANATKAR DOSTU “

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, esnaf ve sanatkarlara ilişkin her türlü çalışmada Belediye Başkanı Hasan Ünver’i her zaman yanlarında bulduklarını belirterek “Başkanımız esnaf ve sanatkarların dostu”dedi.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı  İsmail Ördü yaptığı açıklamada, birlik ve oda çalışmalarında en büyük desteği Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in verdiğini belirterek “Sayın Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.”diye konuştu.

Ördü,konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada daha sonra şu görüşlere yer verdi; “ Nevşehir Belediyesi’nden beklentilerimizin de daha üzerinde cevap aldığımızı daha önceki açıklamalarımızda da ifade ettik. Nevşehir Belediyesi ile 5362 sayılı yasaya tabi odalarımız arasında, Türkiye’de hiçbir şehirde olmayan çalışmalar var. Bu konuda Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e ne kadar teşekkür etsek, azdır. Meslek kuruluşlarımızın özellikle   odalarımızın üye sayısındaki düşüş nedeniyle maddi durumlarının iyi olmadığının farkına varan Belediye Başkanımız ,bütün odalarımızı kendi mülklerinde hizmet üreten merkezler haline getirilmesine büyük çaba harcadı. Bu doğrultuda , Marangozlar Odası, Madeni İşler Odası, Berberler ve Kuaförler Odasına, Pazarcılar Odasına yer yaptı ,bunun için ne kadar teşekkür etsek azdır. Sadece bununla da kalmadı tabi ki. Esnaf ile her türlü konuda bizim yanımızda en büyük yardımcımız ve en büyük destekçimiz olmuştur. Bu yönü ile Türkiye’de örnek teşkil edecek çalışmalara imza atmıştır. Bunlar arasında    Berberler ve Kuaförler Odası bünyesinde çalışma yürüten esnaf kardeşlerimize dağıtılan ustura, havlular, tek kullanımlık havlular ve Sterilizasyon cihazları ilk etapta dile gelenler. Diğer yanda halen gündemimizde olan kahvehane işletmecilere yönelik bardak yıkama makinası dağıtılması, lokantacı esnaflarımız için iş önlüğü dağıtılmasını sayabiliriz. Nevşehir’imize modern bir Pazar yeri de kazandıran Belediye Başkanımız, oradaki işletmelerin de  Pazarcılar odasına verilmesi gibi, yine aynı şekilde taksi durakları ve dolmuş güzergahları konusunda odalarımızın görüşleri doğrultusunda iş yapmışlardır. Tüm esnaf ve sanatkarlar teşkilatımız adına Başta belediye Başkanımız Hasan Ünver olmak üzere emeği geçen  herkese teşekkür ediyoruz .”dedi.