“KİMSE LAF OLSUN DİYE BELEDİYE KADROSUNDA YER ALAMAZ”

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi’nin bölgesindeki belediyelerle kıyaslandığında daha zengin bir kadro ile çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde Nevşehir Belediyesi’nde 657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu kapsamında çalışan personelin kadro atama cetveli ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 
 Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan ile Ebubekir Gizligider’in katıldığı toplantının açılışında  Belediye Başkanı Ünver, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinin hayırlı olması dileklerinde bulundu. 3 yıldan beri sözleşmeli personelin devlet memurluğu kadrosuna geçirilmesi için ciddi çabaların harcandığını belirten Ünver;“ Bu kadroyu tüm çalışanlarımızın hak ettiğine inanıyorum. ”dedi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türkiye Belediyeler Birliği yönetiminde de görevinin bulunduğunu hatırlatarak,  3 yıldan beri sözleşmeli memurların devlet memurluğuna geçirilmesine yönelik bir çalışma başlattıklarını söyledi. O dönemde oldukça absürt gelebilecek bir düşünce ile başlayan çalışmaların bir süre önce sevindirici bir şekilde sonlandırıldığını belirterek “ Nevşehir belediyesinde kadrosundaki bir insan yer almaya devam ediyorsa,  hak ettiği için yer almaya devam ediyor. Bugüne kadar hak etmeyen kişilerle çalışmadım, çalışmamda, Ben hak ettiğim için belediye başkanı seçildim. Belediye başkanlığını hak etmese idim seçilmez. Kimse laf olsun diye hak etmeden bir kadronun içinde yer alamaz, olduğu yerde de hakkını veremez.Sözleşmeli personelin 3 yıl önce kadroya geçirilmesi için Türkiye Belediyeler Birliği olarak bir çalışma yaptık.O dönemde oldukça absürt bir çalışma idi ama sözleşmeli arkadaşlar bize güvenmişler bizim ile  iş ortaklığı yapıyorlar,ciddi projeler üretiyorlar, ama konumları gereğince o  projelerinin altına imza atamıyorlar.Bu insanlar bulundukları kurumları  temsil ediyorlar,ama tercih edilmiyorlar,bu arkadaşlara bu tercih imkanı da vermemiz lazım diye düşündük. “dedi.
Bu düşüncelerini daha da geliştirerek AK Parti Nevşehir Milletvekillerinin de yoğun çabaları ile hükümetin ilgili kademelerine sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinin sağlandığını aktaran Ünver ; “Bu çalışmada en büyük pay sahibinin sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğuna inanıyorum. Huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum. Sayın Milletvekillerimizde sağ olsunlar bu denli önemli bir çalışmanın içerisinde yoğun bir mesai harcadılar, onlara da teşekkür ediyorum .”dedi.
Nevşehir Belediyesi’nin bugüne kadar tarihinde olmadığı kadar halk arasında konuşulduğunu dile getiren Ünver “Nevşehir Belediyesi artık düğünde, cenazede, sokakda, pazarda iyi veya kötü şekilde konuşuluyor. Belediye hizmet üreten bir kurum. Örneğin Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nin yapımına başladığımızda ‘Nevşehir Belediyesi’nin önceliği Kültür ve Sanat Merkezi  yapmak değil’ diyenler, merkezin hizmete kazandırılması ile birlikte ‘Gayet iyi olmuş, amma biraz küçük geliyor’ diye sitem ediyorlar.  Hizmetlerimizi siz değerli arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz.9.5 yıllık süreçte de çok iyi bir performans sergilediğimize inanıyorum.”dedi.  bize sitem ettiler,niye küçük yaptılar diye.9.5 yıl bu performansı beraber yapıyoruz.”dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’ de yaptığı konuşma da Türkiye’nin 11 yıla yaklaşan süreçte her alanda en az 3 katı oranında bir büyümeyi yaşadığını belirterek, bundan sonraki süreçte de aynı hedeflere uygun bir  yapının belirginlik kazanacağını belirtti. İmkanların büyümesi ile gerek bugün ve gerekse de gelecek nesillerin daha iyi bir hayat şartlarında yaşama çabası içerisinde olacağını vurgulayan Ebubekir “Yaşadığımız şehirlerdeki gelişmeye baktığınızda 2004 yılından sonra bunların belirgin şekilde arttığını gözlemleyebiliyoruz.2002 ve öncesindeki  şehirleşme düzeyi ile bugünlere bakıldığında  fark ortaya çıkıyor. Bu hedefi de ortaya koyan AK Parti’nin yerel yöneticileri oldu.Sizler insanın hayatına dokunuyorsunuz,planlar ve projeler üretiyorsunuz.Sizlerin performanslarının artışı daha iyi hayat düzenini de beraberinde getirecektir.Onun için bundan sonraki süreçte de projeler geliştirmeyi sürdürün.” dedi. 
AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan’da  toplantıda yaptığı konuşmada bir kadro bilinci içerisinde çalışıldığını belirterek,Nevşehir’in bu seviyeye gelmesinde Nevşehir Belediyesi’nde çalışan personelin de önemli payı ve sorumluluğu olduğunu aktardı. Sözleşmeli personelin  devlet memurluğu kadrosuna geçmesinde en büyük payın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ona dualarıyla sevgileriyle destek olan millete ait olduğunu anlatan Feralan “Türkiye’de geçmişte iki köklü vesayet vardı,biri askerin siviller üzerinde oluşturduğu vesayet ve IMF vesayeti.Geçmişte IMF vesayeti ile hükümetler hedefledikleri çalışmaları yapamaz hale gelirlerdi.’Size kredi veririz ama,memur maaşlarınız artmayacak,işçiye şu kadar vereceksiniz,yatırımlarınızı azaltacaksınız gibi. Ama Artık Türkiye’de bu vesayet tamamen kaldırıldığı için kendi plan ve projelerini IMF’ye danışmadan yapabilen güçlü bir hükümet var. Vesayetin Millete ait olduğu inancı içerisinde hareket eden bir iktidar var. Bu kapsamda da sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinde en büyük alkışı bize dualarıyla ve sevgileri ile katkı sağlayan aziz milletimiz ve sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan hak ediyor. “dedi.
Toplantıda daha sonra Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz başkanlığında , 657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu  kapsamına alınan  personele kadro atama cetveli ile ilgili bilgilendirme yapıldı. 
Bir süre önce 80 farklı kanunda değişiklik öngören Torba yasa tasarısının,  TBMM’in de kabul edilerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de imzası ile yasalaşması ile Nevşehir Belediyesi’nde çalışan 80 sözleşmeli personel, devlet memurluğu kadrosuna geçirilmişti.