Bugün Bazı Sosyal paylaşım siteleriyle gündeme taşınan, "Ürgüp Belediyesi Köpek Katliamı Yapıyor " şeklindeki İddialar İçin Ürgüp Belediyesi yaptığı açıklamayla bu iddiaları yalanladı.

HAYVANSEVER DOSTLARIMIZA DUYURUDUR!

Ürgüp Belediyesi İnceleme Başlattı !

Ortaya atılan İddialarla ilgili inceleme başlattığınıda açıklayan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Biz bir karıncayı dahi incitmeyen bir zihniyetin ve inancın mensupları olarak bu tür maksatlı haberler tamamen asılsız olup şuan ilçemizde bulunan Köpek Bakım merkezimiz bölgede tek ve bir otel konforunda sahipsiz köpeklere ev sahipliği yapmaktadır" dedi.

Başkan Yıldız, herşeye rağmen bu konuda görevlerini yerine getirmeyen yada işini kötüye kullanan biri varsa, o kişi her kim olursa olsun bunun cezasını çekecektir diyerek iddialara noktayı koydu.

Yapılan açıklamada, "Köpek Bakım Evi kurulduktan bugüne kadar 217 köpeğin kısırlaştırılması yapılarak doğal ortama bırakılmış,114 köpek bakım evinde misafirdir..Konuyla ilgili endişesi olan herkesi köpek bakım evimizi ziyaret etmeye davet ediyoruz..Köpek bakım evimizde birlikte yaşadığımız dostlarımızı seviyor ve onlara sahip çıkıyoruz. Çıkmaya devam edeceğiz. Bu tür çirkin, Asılsız ve mesnetsiz iddialara itibar edilmemesini rica ediyoruz."

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız; "Ürgüp Belediyesi olarak Sadece insan odaklı değil, tüm canlıları merkezine alan bir yönetim anlayışı içinde çalışmalarımız devam edecek." dedi.


Bugün Sosyal paylaşım siteleriyle gündeme taşınan, Ürgüp Belediyesi Köpek Katliamı Yapıyor şeklindeki İddialar İçin Ürgüp Belediyesi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada,

HAYVANSEVER DOSTLARIMIZA DUYURUDUR!

Bugün sosyal medyada yer alan "Ürgüp Belediyesi Köpekleri katlediyor." başlıklı yazı ve haberler tamamı ile karalamaya yönelik ve haksızca isnad edilen suçlamalardır.
Olayda konu edilen görüntü ve fotoğraflar hayvanları doğal ortamlarına bırakma esnasında, bir zamanlar bu görevde bulunan ve artık belediyemizde çalışmayan kimliği bilinen bir şahıs tarafından işten çıkarılmasını bahane ederek (kendi açısından) görüntünün tamamı kullanılmadan sanki hayvan tekmeleniyormuş gibi bir anı kesilerek servis edilen bir görüntü olup, tamamen haksız ve gerçek dışıdır.
2015 yılı Eylül ayı içerisinde gerçekleştiği tespit edilen bu olayla ilgili personeller bu görevi sürdürmemekte olup, belediyemiz tarafından soruşturma başlatılmıştır.
Belediyemiz o tarihlerde geçici hayvan bakım evini hizmete açmış, 5199 sayılı hayvan hakları kanunu çerçevesinde iş ve işlemleri büyük bir titizlikle yürütmektedir. 
Görüntüyü servis eden şahısla ilgili "Neden daha önce idareyi bilgilendirmediği, öyle bir konu var ise video çekmek yerine neden engel olmadığı, şimdi sosyal medyaya verdiği konusunda da gerekli yasal işlem başlatılacaktır."
Hayvansever dostlarımıza konuya duyarlılıkları nedeniyle ayrıca teşekkür ediyor, kendilerini bakımevimize ve Ürgüp'ümüze davet ediyoruz. 
Belediyemiz, hayvanlarımızı koruma amacı ile büyük fedakarlıklar göstererek Erciyes Üniversitesi Veteriner Hekimliği Mezunu, aynı zamanda hayvansever Havva Sülün ve 4 personelimizle çalışmalarını başarıyla yürütmektedirler. Kaldıki Ülkemizin çeşitli İllerinden gelerek çalışmalarımızı yerinde gören hayvansever dernekleri Belediyemizin bu çalışmalarını beğeniyle takip etmektedirler.
Konuyla ilgili herhangi bir araştırma yapmadan bir kaç fotoğrafı yorumlayarak yapılan haksız suçlamaları kabul etmediğimizi, söz konusu haberi yapan kurum ve kuruluşlar hakkında "devletin manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif etmek"  suçundan işlem başlatılacaktır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Kamuoyuna Duyrulur.