Ürgüp Belediyesi tarafından düzenlenen halk toplantısı TOKİ- Doğalgaz - İçme Suyu ve Belediye hizmetleri gündem maddeleri ile Turgut Özal Kültür Merkezinde yapıldı.

Geçen hafta Toki ihalesinin yapılması ile sabırsızlıkla bekleyen Ürgüp’lü vatandaşlar toplantıya yoğun ilgi göstererek kültür merkezini tamamen doldurdu.

Yapılan röportajlar, çalışmalar ve çeşitli görsellerden oluşan filmin gösteriminin ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın, bozmaya çalışanlara fırsat vermesin, kendi oyunlarına kendilerine çevirsin." diyerek konuşmasına başladı.

Toki ile ilgili sabırla bekleyen değerli insanlara bir alkış istediğini belirterek "Çok yorulduk, çok çaba gösterdik, Toki Ürgüp’te yapılamaz dediler, Azmettik, Değerli vekillerimizin katkılarıyla hükümetimizin desteğiyle geçtiğimiz hafta 111 Milyon TL yaklaşık maliyetli TOKİ projemizin ihalesi yapıldı toplam 2 etapta yapılacak konutlar için 10 firma katıldı ve Türkiye genelinde önemli işlere imza atmış iki firma en uygun tekliflerini sundu.  Belirli süreli işler bu süreçte devam ediyor, bu yıl içerisinde TOKİ tabelası dikilerek 2 koldan çalışmalar başlayacak ve emin olun ki beklediğinize çektiklerimize değecek." dedi.

Doğalgaz ve içme suyu ile ilgili yapılanları anlatan Belediye Başkanı Fahri Yıldız, seçildiğinde 5 yaşındaki bir çocuğun altyapıya girecekmisiniz sorusu üzerine bu işleri yapmaya karar verdiklerini, Ürgüp’ün sürekli sorun çıkaran altyapısının su bölümünün 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığını, çalışmalardan vatandaşların çok memnun olduğunu aynı periyotta da doğalgaz çalışmalarının sürdüğünü belirterek, Tüm bu çalışmalar bittiğinde üst yapıyı yapmanın asfaltın avrupa standartlarındaki kaldırımların yapımının nasıl olabileceğini proje üzerinde gösterdi.

Alınan 26 aracın 2.300.000 TL maliyetli olduğunu ifade eden Yıldız, göreve geldiklerinde Ürgüp Belediyesinin ne durumda olduğundan bahsetti.

Dünya projesi Kayakapıyla ilgili de konuşan Fahri Yıldız, Geçmiş dönemlerde farklı firmaların yapmaya çalıştığı işleri, bizim dönemimizde hepimizin yakından tanıdığı hemşehrimiz Mustafa Dinler başarıyla sürdürdüğünü kendisine ve oğulları Yakup ve Mehmet Dinler’e tüm Ürgüp’lüler adına teşekkür ettiğini ifade etti.

Kapadokya Doğalgaz AŞ. Bölge Müdürü Özenç Gezgin ve Müşteri hizmetleri Sorumlusu Muttalip Bey’in de vatandaşlardan gelen soruları cevaplandırdığı toplantıda Ürgüp’te henüz 2 mahallede gaz verilmiş durumdayken abone sayısının 2000 e yaklaştığını belirtti.

Toplantı sonunda vatandaşlar düşüncelerini ve sorularını da yönelttiler.