Ürgüp  Belediyesi ile Hak/Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

3 yıllığına toplu iş sözleşmesi imzalayan Ürgüp Belediyesi ile Hak İş / Hizmet İş sendikası, geçerlilik süresini de 3 yıl olarak belirledi.

Hak-İş Konfederasyonu İl Temsilcisi Halil Özdemir yaptığı açıklamada “İlk yıl kıdem+%10, 2. yıl %12 ve 3. yılda  %14 oranında zam yapılmasına karar verdiğimiz toplu iş görüşmelerinde en az zam gelen işçiye 270 TL civarında zam geleceğini, anlaşmanın işçilerimize hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Hak-İş Konfederasyonu İl Temsilcisi Halil Özdemir, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız’a özellikle teşekkür ettiklerini belirterek, işçilerin geçmiş dönemlerde olduğu gibi maaş alacaklarının, ikramiye alacaklarının olmadığını , birlik beraberlik ve huzur içinde çalışıldığını belirterek bunun mimarının 5 yıllık yönetimin olduğunu belirtti.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ise, Önce insan mantığıyla çalıştıklarını belirterek, “Alın terinin önemini biliyoruz, temsil ettiğimiz görüş ve aldığımız terbiye, işçinin alın terinin kurumadan emeğinin karşılığını almalarıdır. Ben bir Belediye Başkanı olarak, bir baba olarak düşündüğümde, akşam evinin temel ihtiyaçlarını alarak evine giden işçimi görünce gurur duyuyorum.”

İşin daha önemli tarafının hizmet iş sendikasının kırıp döken, yakıp yıkan bir sendika olmadığını tam aksine kırılanı döküleni onarmaya çalışan bir sendika olduğunu bunu 5 yıllık çalışma döneminde gördüklerini belirtti.

“Az veren candan, çok veren maldan.” düşüncesiyle hareket ettiklerini ve işçilerin durumdan memnun olduğunu belirten Yıldız, sözleşmenin hayırlara vesile olmasını ve bir çok sendikaya da örnek teşkil etmesini diliyorum. Şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Hak İş Hizmet İş sendikası il temsilcisi Halil Özdemir tarafından Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız’a çiçek takdim edilerek, 3 yıl geçerli olacak toplu iş sözleşmesi imzalandı.