“19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı”

 

Ürgüp Cmhuriyet Halk Parti İlçe Başkanı Rafi Altaş;19 Mayıs 1919 Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesini başlattığı gündür. Bu mücadele yalnızca işgalci güçleri yurttan kovmak değil, Anadolu’yu ortaçağ karanlığından kurtarmaktır. Çağdaş anlamda “aydınlanma” mücadelesidir.

Büyük önder, daha sonra bu önemli ve tarihi güne “doğum günüm” demiştir, doğum gününü, bir halkın bağımızlık, özgürlük ve yüzyıllardır süren esaretten kurtulmanın günü olarak kabul etmiştir. O gün yakılan özgürlük ateşi, dalga dalga tüm Anadolu’ya yayılmış, düşman kovulmuş kurtuluş savaşı kazanılarak Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Ardından Büyük Önder, aydınlanma devrimini başlatmış ve bu mücadele hiç bitmeyecek öngörüsü ile 19 Mayıs gününü azmin, gücün ve geleceğin sembolü olan gençlere armağan etmiştir.

Atatürk’ün Türk Gençliği ’ne armağanı bağımsız, özgür, onurlu Cumhuriyet, ne yazık ki son zamanlarda yeniden kuşatılmaya çalışılmaktadır. AKP iktidarı laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti ile olan sorununu intikam alırcasına her alanda olduğu gibi milli bayramlarımızı da şehrin bir köşesine sıkıştırarak veya pasta keserek “hafifletmeye” çalışmaktadır. Ancak bu kuşatma daha önceden de olduğu gibi, emeline ulaşamayacaktır. Bilimin ve aklın gösterdiği yolu, gençlerimizin azmi ile birleştirerek, buna izin vermeyeceğiz.

Türk Gençliğinin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum.

     ÜRGÜP CUMHURİYET HALK PARTİ İLÇE  BAŞKANI

                                                                 RAFİ ALTAŞ

                                                                   Kutlama Mesajı