Bilgisayar öğretmeni Mustafa Türk çok sevdiği kız arkadaşını Ürgüp’e davet etti. Afyon’da tarih öğretmenliği yapan olan kız arkadaşı Yasemin’e nasıl bir evlilik teklifi yapacağı konusunu kara kara düşündü. Arkadaşlarından bazıları radyodan yapılacak evlenme teklifinin çok romantik olacağını söylediler. Mustafa bey ‘in bu fikir kafasına yatınca Ürgüp FM’e telefon açtı . Ürgüp FM Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Paslanmaz’a konuyu açtı. Radyo sahibi Paslanmaz konuya sıcak bakınca sabah soluğu radyoda aldı. Bir sayfa şiir kendi sesinden kayıta alındı; bu kayıtta evlilik teklifi yapıyor aşkını dile getiriyordu:

’’ Sen,

Bekleyişim oldun benim.

Sabredişim, Yusuf gibi, Eyyüb gibi

Sevişimsin benim

Yunus gibi, kerem gibi, mecnun gibi

Sana sesleniyorum duyuyormusun?

Yanı başımdasın, sağımda duruyorsun

Uzansam eline değecek elim

Ey dünyalar güzeli!

Yüreğimdekini, dilim söyleyemezki

Lâl olur…. İnan.

Sessizliğimi dinle!

Bir parça kopar bakışından…

Bu benim gülümseyisini dileyişim

Bu, benim, seni senden isteyişim

Ufak bir fısıltın yeter

Bu benim sensiz geldiğim yere

Seninle gitmek isteyişim.

Sevdiğim Yasemin benimle evlenir misin? ’’

Bu duygu yüklü sözlerin ardından bir Samanyolu şarkısı ekleniverdi seslendirmeye.

 

Yaşadıklarını dile getiren Mustafa Türk; Seslendirilme yapıldıktan sonra heyecanım doruktaydı, başarılı olabilmesi için herşeyin yolunda gitmesi için dualar ederek ayrıldım radyodan. Yasemin’i arabayla gezdirmek için yola koyuldum. Baş başa kalabileceğimiz Kapadokya manzarası olan bir yere arabayı park ettim ve radyoyu açtım. Yasemin’e fark ettirmeden, aramızdaki anlaşma gereği radyoya;’ evet başlayabilrsiniz’ diye mesaj attım. Şarkı bitiminde istemiş olduğum İrem Derici’den Kalbimin Tek Sahibi şarkısı benden Yasemin’e armagan edildi. Şarkı bitimi aşkımı ilan ettiğim ve evlilik teklifim olan seslendirme geldi. Yasemin büyük şokta..Ürgüp FM den cennet isimli parçada bize  armagan edilince Yasemin çok etkilendi kendini tutamadı ve gözyaşıyla evlilik teklifime evet dedi.

Akşam üzeri radyoyu arayayarak radyo yetkilisi şair yazar Ayşe Paslanmaz’ı arayarak teşekkür ve minnettarlığımı belirttim. Her şeyin planlı tıkır tıkır işlemesi hem beni hem Yasemin’i çok etkiledi. Sevginizi anlatmanın en güzel yolu bence radyo.  Allah razı olsun çok teşekkürler Ürgüp FM demekten ve defalarca teşekkür etmekten kendini alamıyorum.  Sayesinde sevdiğim insanı etkiledim ve kalbini kazandım. Herkese tavsiye ederim.’diyerek sözlerini noktaladı.