Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü:  "İlk haftasını bugün itibarıyla geride bıraktığımız yeni eğitim-öğretim yılının Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullarımız idarecileri ile öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Sevgili öğrenciler; Bir ülkenin kalkınmasının temel şartlarından birisi, nitelikli insan gücüdür. Bu nedenle geleceğimizin güvencesi olan siz öğrencilerimizin, ülkemiz ihtiyacı olan nitelikli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için, tüm imkânlarımızı sizlerin hizmetine sunma çabası içindeyiz.

Değerli öğretmenler; Topluma hizmet veren her meslek saygındır. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Başöğretmen Atatürk,’’Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’’ diyerek, sizlere olan inancını ve güvenini belirtmiştir.

Sizlere emanet ettiğimiz çocuklarımızı, milli ve manevi değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven, topluma karşı sorumluluk duyan kişiler olarak hayata hazırlayacağınıza olan inancım tamdır. Sizlere güveniyor ve başarılar diliyorum.

Değerli veliler; Gençlerimizin yetişmesinde öğretmenlerin olduğu kadar sizlerinde emeği vardır. Hiçbir zaman unutmayalım ki iyi bir toplumun temeli aile de atılır. Bir aile değerine ne kadar sahip çıkarsa, toplumda o kadar sağlam olur. Eğitim öğretimin üçayağından birinin sizler olduğunuzu unutmayınız. Çocuklarımızı sadece maddi yönden değil, manevi yönden destekleyerek her zaman onların yanında olduğunuzu hissettirmeliyiz.

Tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin 2013-2014 eğitim-öğretim yılını ve ‘’ İlköğretim Haftasını ‘’ içtenlikle kutlayarak, sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum."