Türkiye diyanet vakfı Ürgüp şubesi insani yardım çalışmalarında olduğu gibi tarihi ve kültürel konularda da hızını artırmaya devam ediyor.
16 Mart Cuma günü akşam saat: 20.00 de Turgut Özal Kültür merkezinde gerçekleştirilecek olan Çanakkale şehitleri gecesi yine güzelliklere sahne olacak.
İsmini sürpriz olsun diye açıklamadıkları bir tarihçinin Çanakkale sunumunun ve diyanet radyo programcısı sanatçı KEMAL FARUK UN  konseri programa güzellik katacağa benziyor.
Ürgüpte bir gelenek haline gelen 4-6 yaş değerler eğitimi alan çocukların da gösterisinin olacağını ifade eden vakıf yetkilileri, hem ilmi hem kültürel hem de insani yardım konusunda koşarak hizmet etmeye hizmet üretmeye devam edeceklerini ifade ediyorlar.
Programın belki de en anlamlı kısmı ise iyilik standı olacak.
Vakıf yetkilileri: “yemende arap baharı denilen süreçle birlikte başlayan istikrarsızlık ve anarşinin bugün ortaya çıkardığı son durum 8 milyon insanın açlık ve hastalıktan tedbir alınmazsa toplu ölümlerine şahit olacağız. Bu sebeple ürgüp diyanet vakfı olarak tüm birimlerimizle azami gayret gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Programın girişinde iyilik standı kurulacak ve elde edilecek gelir yemende açlık kıtlık ve hastalıkla boğuşan kardeşlerimize diyanet vakfımız aracılığıyla ulaştırılacak.”
Biz de bu güzel ve kıymetli çalışmayı destekliyor, tüm ürgüp ve civarındaki Çanakkale sevdalılarını 16 mart şehitler gecesine davet ediyoruz….
 
Program içeriği:
Kuranı Kerim
Vakıf şube başkanı muhammed çınar ın konuşması
Tdv tanıtım filmi
Çanakkale konferansı
4-6 yaş gösterisi
Konser ve şiir dinletisi
İyilik standı