Sosyal medyada çeşitli spekülatif söylemlere konu olan Ürgüp Aile Çay Bahçesinin ihalesi yapıldı. İhaleyi Sosyal medyada dolaştığı gibi ÖZSÜT almadı. Çünkü ÖZSÜT adlı bir firma ihaleye KATILMADI.

Şartnameye göre, geçici teminatı yatıran 2 kişi ihaleye katılmaya hak kazandı.


İhale başlamadan önce kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fahri Yıldız, sosyal medya yoluyla birilerinin, şu an yapacağımız ihaleyi kast ederek “Ürgüp Belediyesi de ağaç katliamı yapıyor” şeklinde halkı tahrik edici paylaşımlarda bulunulduğunu, sorumlular hakkında gereken yasal işlemin başlatılacağını,söyledi.

 

Yıldız, ihale katılımcılarına İhale şartnamelerinde... gördüğünüz gibi  Proje içerisinde kapalı alan yapılacak olan bölümde sadece bir ağacın bulunduğunu onunda kesilmeyerek veya sökülmeyerek bir çok yerde örneği olduğu şekliyle proje içerisinde korunacağını ifade ederek ihaleyi başlattı. İhalede 2.600 TL’den başlayan aylık kira bedeli 7. Turun ardından Ayaz ltd. Şti’nin  çekildiğini beyan etmesiyle ihale 2,960TL’ye diğer katılımcı olan Ürgüp nüfusuna kayıtlı  Zekeriya  Eren üzerinde  kaldı. 

 

Başkan Fahri Yıldız, sonucun ilçemize hayırlı olmasını dileyerek tüm ihalelerimizde olduğu gibi bu ihalemizde de bir kişi veya kuruluşa verilmiş  sözümüzün olmadığını ve olamayacağını, tüm yatırımcılarımıza açık bir ihalenin daha tamamlandığını, ihale sonucunun komisyon onayıyla belirleneceğini ve sonucun katılımcılara duyurulacağını belirtti.