Ürgüp Ülkü Ocağı Başkanı Oytun AKYOL’un 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklaması;

 

Türk Milleti’nin geleceğinin teminatı olan gençlerimizi üstün bir hizmet ve emekle hazırlayan ve şekillendiren değerli Öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü en içten duygularımızla kutluyoruz.

 

Türk Milletine mensup olma bilincinin anlaşılmasında ve yayılmasında en önemli fonksiyona sahip olan öğretmenlerimiz; bugün türlü sorunlarla boğuşmaktadır. Geçinme zorlukları, eğitim sisteminden kaynaklanan zorluklar , araç-gereç eksikliği gibi bir çok sıkıntı içerisinde en iyi şekilde hizmet vermeye, zorlu hayat şartları karşısında tutunmaya çalışan, Vatanımızın gençlerini yetiştirmek için büyük çaba ve emek sarfederken kaçırılan, Şehit edilen hayatını Vatanımızın ve Milletimizin geleceği için adamış Öğretmenlerimizi yalnız bırakmamalıyız.

 

Gelecek nesilleri emanet ettiğimiz Öğretmenlerimizin; ilk önce ekonomik olmak üzere, en önemlisi emeklerinin ve çabalarının karşısında itibarlarını ve saygınlıklarının korunması ve iş hayatında tarafsız ve adaletli davranılması gerekmektedir.

 

Bu duygu ve düşüncelerimle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, görevi başında alçakça yapılan saldırılar sonucu Şehit bütün Öğretmen ve Eğitimcilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz ve bu vesile ile tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, Türk Milletinin sizlere minnettar olduğunu bilmelerini istiyoruz.