Suriye'de insanlık dramı yaşanıyor, çocuklar açlıktan ölüyor. Mazlumun yanında olan Ürgüp'te yardım kampanyası başlatıldı.

Rusya'nın hava saldırılarını başlattığı Suriye'de dram yeni bir boyut kazandı. Muhaliflerin elinde bulunan Halep, İdlib başta olmak üzere birçok kente hem Rus, hemde Esad uçakları bomba yağdırıyor. Yeterli un bulunmayan ülkede 1 ekmek 17 TL'den satılmaya başlandı. 
Kadın-erken-çocuk savaşın içinde yaşam mücadelesi vermeye çalışırken, Ürgüp'te mazlumlara destek olmak için yardım kampanyası başlatıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Ürgüp Şubesi'nce başlatılan yardım kampanyası kapsamında un ve battaniye toplanıyor. 
İnsanların açlıktan ölmeye başladığı Suriye'de yaklaşan kış şartları nedeniyle birçok sivil müslümanın da hava şartları nedeniyle hayatını kaybedeceği öngörülüyor. 
Bu insanlık sınavında "Mü'min mü'minin kardeşidir" Hadis-i Şerif''ini dikkate alan Ürgüp halkının un ve battaniye yardımının en kısa sürede toplanarak mazlumlara ulaştırılması hedefleniyor.

Katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerin, yardımlarını  Ürgüp ilçesindeki Yahya Efendi Medresesi'ne getirebilecekleri bildirildi.