Ürgüp Müftülüğü tarafından,12-18 Ekim tarihleri arası  "Camiler ve Din Görevliler Haftası " münasebetiyle Ürgüp Merkez Duayeri camisinde program düzenledi.

Programda açılış duayeri cami imam hatibi Ahmet ACAR tarafından Kur’an- Kerim tilavetiyle başladı. Ürgüp İlçe Müftüsü A. Muhammed ÇINAR açılış konuşmasında, ilçe müftümüz  "Camiler ve Din Görevliler Haftası”nın bu seneki konusu "Cami ve Namazla Arınmak" konulu olduğunu söyledi. Ürgüp Müftülüğü olarak bu haftamızda çeşitli etkinliklerin olduğunu ifade etti.

"Camiler bizim için sadece mabetler, namaz kılınacak yerler değildir. Camiler bizim için aynı zaman da bir sığınma aynı zamanda bir arınma aynı zamanda bir bilinçlenme. Bu tema doğrultusunda özellikle toplumumuzda namaz konusunda  sağlıklı bilinç oluşturmak , dinimizin direği olan namaza teşvik etmek , özellikle namazın kişiye ve topluma kazandıracağı bireysel ve toplumsal faydalara işaret edip bir farkındalık oluşturmak amacıyla Ürgüp’de toplumun tamamını kuşatan etkinlikler planlamaya çalıştık.

Camilerimiz, Cenab-ı Hak’ka yönelen simalarımızın ve kalplerimizin  nazargâhı, ruh ve bedenlerimizin buluştuğu kıblegâhı olan ‘Kâbe-i Muazzama’nın arzın üzerindeki birer şubeleridir.

Cemaat şuuruna duyulan ihtiyacı ifade eden “Birlikte Rahmet, Ayrılıkta Azap Vardır” mesajının gereği olarak Camilerimiz, hürriyet ve istiklâlimizin yegâne simgeleri, vatan tapularımız ve varlığımızı ayakta tutan mabetlerimizdir”.

Programda İlçe kaymakamımız Alper BALCIDA din görevlilerinden görevlerinizde daha dikkatli olmanız, insanların bir araya gelip ibadet ettikleri camilerimizde halkın istek ve arzularını yerine getirmeye onlarla bir ve beraber olmaya gayret gösterelim.

Her zamankinden daha çok birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var dedi.

Ürgüp ilahi gurubunun söylemiş olduğu ilahi ve kasidelerin arkasından katılımcılara pilav ikram edildi.

İlçe Müftüsü

A. Muhammed ÇINAR

Fotoğraf Haber: Mustafa AKTAN