Ürgüp'te doğalgaz abonesi olarak kömür ve odun yakmak yerine kombi taktırarak doğalgaz yakan vatandaşlar yapıların dış ortamla olan hava alışverişini minimuma indirmek ve ısıtma - soğutmada enerji tüketimini asgari düzeye düşürmek için binanın dış cephesine kaplama örtülme işlemi yaptırıyor.

Mantolama yapılan binalarla yapılmayan binalar arasında ciddi derecede ısı farklılıklarının görüldüğünü ifade eden uzmanlar, binanın mantolama yapmadan önceki ve sonraki haliyle yüzde 50 ye varan oranlara yakın ısı farkı olduğu tespit edildiğini ifade ediyor.

Doğalgaz kullanımın arttığı ve ihtiyaçları zor karşılanmasından dolayı doğalgaz fiyatlarının arttığı bu günlerde insanlar tasarruf etme ihtiyacı içerisine girdiğinden tasarrufların en önemlisi de binalara mantolama işlemi yapmak olduğu belirtiliyor. Mantolama yaptıran bina ortalama bir ya da iki yıl içerisinde sağladığı doğalgaz tasarrufu sayesinde mantolama için harcanan parayı çıkartmaktadır. Mantolama dışarıyla olan ısı alışverişini en aza indirmesi ve ısınan odanın geç soğumasını sağlaması sebebiyle doğalgazlı evler için günümüzde zorunlu ve olmazsa olmaz bir ihtiyaç haline gelmiştir. 

Ürgüp'te son 2 yılda ciddi pazar payı olan doğalgaz sektörünün yanı sıra doğalgaza ek olarak mantolama ve yalıtım firmalarıda işlerden memnun.

Ürgüp'te 3 katı geçmeme özelliği ve farklı renk tonlarının kullanılmaması ile göze hitap eden binaların yenilenmesinden de hem belediye, hem vatandaş memnun.