Ürgüp’ün en büyük mahallesi olan Kavaklıönü Mahallesinde eğitim öğretime devam eden Hacı Ahmet Toksöz İlk ve Orta Okulunun yanına 12 derslikli yeni bir okulun yapımı için protokol imzalandı.

Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı’nın Ardahan’dan tanıdığı hayırsever Selçuk Ertürk’ün haber merkezimiz tarafından çekilen ve yayına verilen milyonlarca kişinin izlediği Kaymakam Balcı’nın cumhuriyet bayramı konuşmasını kendisinin de izleyerek önceden tanıdığı Kaymakam Alper Balcı’yı telefonla arayarak tebrik ettiğini, bir okul yaptırmak istediğini belirtmesi üzerine Kaymakam Balcı’nın da Kavaklıönü mahallesine yetersiz hale gelen Hacı Ahmet Toksöz İlk ve Orta Okulunun yanına yeni bir okul yapımının gerektiğini ifade etmesi üzerine yeni okul için ilk adım atılmış oldu.

Proje ve etüd çalışmalarının ardından yaklaşık 2 milyon TL’ye malolacak 12 derslikli Ayhan Ertürk ilkokulunun sözleşmesi bugün Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir ve Hayırsever Selçük Ertürk’ün katılımıyla Nevşehir Valiliğinde imzalandı.

Ürgüp’lü bir inşaat şirketi tarafından yapılacak okul yeni eğitim öğretim yılında mahallenin ve tüm Ürgüp’lülerin hizmetine sunulmuş olacak.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Mart ayı meclis toplantısında Selçuk Ertürk’ün Ürgüp’ün eğitimine katkısı nedeniyle fahri hemşehri olarak tanınması için meclis kararı alacaklarını, hayırsever Selçuk Beye ve tüm emeği geçenlere Ürgüp halkı adına teşekkür ettiğini ifade etti.