Ürgüp'e bağlı Başdere Köyü sınırlarında bulunan yavaş ovasında yetiştirilen patatesin hasadına başlandı.
 
Diğer Köylerde ağustos ayı ortalarında başlanacağı belirtilen patates üretiminin bu yıl geçen yıla bağlı olarak çiftçiler tarafından tercih edildiğinin fakat patateste ortaya çıkan bir hastalığın fiyatının düşmemesini sağladığı ifade ediliyor.
 
Ürgüp'ün Karakaya Köyünde bulunan arazisinde bu yıl ilk kez patates üretimi yapan Yaşar Kılıç, "Bu yıl Türkiye genelinde patateste mildiyö adı verilen bir hastalık meydana geldi. Derinkuyu, Niğde taraflarında ekim yapan çiftçilerin çoğu bu hastalık sonucunda emeğinin karşılığını alamadı. Bizim ekim yaptığımız bölgede böyle bir hastalığa rastlanmadı. Nisan 28'de toprakla buluşturduğum patates tohumlarım, pürüzsüz bir şekilde deneme sökümlerini gerçekleştirdim. Yavaş ovasında söküme başlandı. Ağustos ayı ortalarında da biz sökeceğiz." dedi.
 
Geçen yıl patates fiyatlarının yükselmesinin bu yıl patates eken çiftçi sayısında artışa sebep olduğunun altını çizen Kılıç, fiyatlar hastalığa bağlı olarak 1.20 - 1.30 TL civarında seyrediyor. Bereketli bir hasat dönemi diliyorum dedi.