Üniversite inşaat halindeyken planlanan uygulamaya koyuluyor. USET MYO yanındaki Uygulama Oteli olarak işletilen bina kız yurdu olması için adımlar atılıyor.

Ürgüp'te eğitime devam eden Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulunun konumu itibariyla yapıldığı dönemde yurt olarak planlanan ve sonraki yıllarda Uygulama Oteli olarak hizmete sunulan USET OTEL ile ilgili "Ürgüp'te Barınma Sorunu Var" başlıklı Ekim ayında yaptığımız habere Ürgüp'ün önde gelen turizmcilerinin yaptığı yorumda, Meslek Yüksek Okulunun yan tarafına öğrencilerin ulaşımı da hesaba katılarak zaten yurt yapıldığı, bölgenin ve özellikle Ürgüp'ün Yüksek Okulda yetiştirilen öğrenciler açısından staj sıkıntısının bulunmadığı dolayısıyla Meslek Yüksek Okulunun Uygulama Oteline değil, kayıt döneminde yetersiz kalındığının net olarak bilindiği bir yurda ihtiyacının olduğu açıkça ifade edilmişti.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Ürgüp Sebahat Erol Toksöz Meslek Yüksek Okulu ve Uygulama Oteli yönetiminin konuya hassasiyet gösterek harekete geçtiği, Uygulama Otelinin yurt olması için çalışmaların yapıldığı haber merkezimize ulaşan bilgiler arasında.

Yüksekokul ve Uygulama Oteli yönetimi tarafından öğrenciler üzerinde bir anket yapılarak, Uygulama Otelinin Kız Yurduna mı yoksa Erkek Yurdunamı dönüşmesi gerektiği sorulmuş, Öğrencilerden Kız Yurdu olarak cevap alınmış.

Ne zaman ve hangi şekilde dönüşümün olacağının ilerleyen günlerde netleşeceği Ürgüp USET Uygulama Oteli, mevcut planlamasıyla 130 yatak kapasitesi ile hizmet veriyordu. 250 kişilik yemek salonu ve 100 kişilik konferans salonuyla binanın öğrencilerin kullanımıyla büyük bir boşluğu dolduracağı çok açık.