30 Mart 2014 seçimlerinin ardından oluşan 15 kişilik Ürgüp Belediyesinin yeni meclisi Belediye Başkanı Fahri Yıldız başkanlığındaki 2014-2019 döneminin ilk Meclis Toplantısı’nı yaptı.

Belediye Meclis Salonu’nda toplantı yoklama ile başladı. Yoklamanın ardından söz alan Başkan Yıldız, yeni seçilen meclis üyelerine hayırlı olsun dileklerini ileterek,geçen 5 yılda belediye meclisinin çok güzel işlere imza attığını söyledi.

Ürgüp’ün genişleyen coğrafyasında yeni oluşan 15 kişilik meclisin Ürgüp’ün gelişmesi ve yaşam kalitesinin daha da yükselmesi için birçok başarılı projelere imza atacağına inandığını da belirten Yıldız, "İnşallah beş yıllık dönem içerisinde Ürgüp’te bölgemizde ve ilçemizde çok güzel işlere imza atacağız. Ortak akılda 5 yıl içerisinde Ürgüp’ümüze kazandırdığımız hizmetleri daha uç noktalara götürmeyi temenni ediyor, tüm meclis üyelerimize başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Meclis katipleri, Meclis başkan vekilleri, Encümen üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyon üyeleri, İmar ve Bayındırlık Komisyon üyeleri, Çevre ve Sağlık Komisyon üyeleri ile Ürgüp Belediyesinin üye olduğu birliklerde görev alacak asil ve yedek üyelerin seçimleri yapıldı.

Ürgüp Belediyesi’nin 1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2013 dönemini kapsayan faaliyet raporunun görüşülerek oy birliğiyle kabul edildiği meclis toplantısında, 2013 yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerini içeren denetim raporu okunarak meclisin bilgisine sunuldu.

 

2 Mayıs 2014 cuma günü yapılacak olan mayıs ayı meclis toplantısının saat 14.00 olarak belirlenmesinin ardından temenni ve öneriler bölümü ile nisan ayı meclis toplantısı son buldu.