Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), ’Bir insanın hayatını kurtarmak bütün insanlığın hayatını kurtarmak gibidir’ düsturuyla hareket ediyor.

 Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabası Meskender vadisinde yürüyüş sırasında rahatsızlanan bir  turist Nevşehir UMKE ekipleri tarafından çıkartıldı.

Ortahisar kasabası Meskender vadisinde yürüyüş yapan bir turist aniden hastalanınca UMKE ekipleri tarafından Vadiden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı…


Hastanede tedavi altına alınan Hasta turistin hayati tehlikesi olmadığı ve bir süre müşahede altında tutulacağı bildirildi.

Olay, Ürgüp – Ortahisar’da bulunan Meskendir Vadisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Meskendir Vadisinde doğa yürüyüşü yaparken rahatsızlanan Malezyalı bayan turist için sağlık ekiplerinden yardım istendi. Ambulansla hastaya ulaşmaya çalışan 112 Acil Sağlık Ekipleri, vadide Ambulansın gidebileceği bir yol olmadığı için UMKE'den destek istedi. İhbarı alan 4 kişilik UMKE Ekibi hemen vadiye ulaştı.

 

Rahatsızlanan turiste ilk müdahale yapıldıktan sonra, yaklaşık 2 km mesafeden sedyede taşınarak, ambulansın bulunduğu yere getirildi. Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan bayan turistin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Hakan ÖCAL yaptığı açıklamada; İlimiz genelinde birçok vadi bulunduğunu, bu vadilerin yerli yabancı turistler tarafından sürekli ziyaret edildiğini belirterek bu tür vakaların olabileceğini ifade etti.

 

Dr. Hakan ÖCAL ayrıca, UMKE olarak bu tür vakalara yönelik arama ve kurtarma ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli teknik malzemelerin bulunduğunu söyleyerek, sürekli bölgede keşif çalışmalarının yapıldığını açıkladı.