Bizim Valimiz Niye Bu Kadar Seviliyor? İşte gerçekler...

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,gösterişi sevmeyen, üstün nitelikleri olan, devletin saygınlığını koruyan, devletin sıcaklığını Nevşehirliye hissettiren, Nevşehirliyi tanıyan, halkın içinde rahatlıkla; vatandaş gibi dolaşabilen, bürokratlara tepeden bakmadan, hizmet için harekete geçiren, siyasilerle mesafesini koruyan, Ankara’daki siyasi ve bürokrasi gücünü; Nevşehir’e aktaran başarılı ender Valilerimizdendir...

Vali Ceylan,Çok kısa zamanda Nevşehir'de Vatandaşların gönlünde taht kurdu... Peki Neden nasıl ???

Valimiz Sayın Ceylan,makamında oturan biri değil de halkla iç içe olan bir Vali olarak görülüyor ve biliniyor. Her fırsatta Nevşehir'in İlçeleri başta olmak üzere köy gezilerini de devamlı sürdüren Sayın Valimiz gitmiş olduğu her yerde de ilginin en büyüğünü gördüğü alenen görülmekte. Vali Bey gitmiş olduğu köy gezilerinde vatandaşların derdini uzunca bir süre dinleyip dertlerini derman olmaya çalışıyor. Tabi hal böyle olunca köylü vatandaşlarımız biz şimdiye kadar böyle sizin gibi babacan Vali görmedik diyebiliyorlar.


Nevşehir de Vali olarak görev yapmak çok zordur.

Çünkü bu şehirde Dengeler farklı, Nevşehirli hemşerilerimizi memnun etmek çok zordur.Birbirini çekemeyen kıskançlık besleyen ve çekiştiren bir şehirde yaşıyoruz ne yazıkki .... İnşallah bu eski zihniyet değişecek en azından bunu ümit ediyoruz.Bu haseple Açıkcası bu şehirde görev yapmak; çıplak ayak üzerinde keskin bıçak sırtında yürümeye benzer.

Evet Valimiz Ceylan, bir garibin elini sessiz tutmaktan, Nevşehir’de çoğumuzun yapmadığını, hayır hasenat ve Devlet babanın analığını da babalığını da reklama kaçmadan yapıyor. Tüm insani ve güzel hareketleri basın şöyle dursun belki yakın korumasının dışında kimseye göstermiyor. Tamda sırası gelmişken şu örneği sizinle ilk kez paylaşmak isterim.Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Valimizin eşiyle birlikte sessiz sedasız çat kapı hediyeleri ile vatandaşlarımızın evine gidip iftar yaptığını biliyormuydunuz.Allah razı olsun kendisinden.
 
Benim bir şey dememe gerek yok. Açık söylüyorum, İnanın böyle bir tane vali görmüştüm. Eski Valimiz Sayın Şinasi Kuş Allah gani gani rahmet eylesin.Sayın Ceylan da ikincisi.Allah devlete millete zeval vermesin. Garibin elinden tutan altın bulsun. Hakkı adaleti sağlayan devlet adamından Allah bir değil bin kere razı olsun.

Biliyorum günü gelecek ve nasipse Vali çok daha yukarılara bir yere gidecek.Şahsına sevinirim ama kaybeden Nevşehir olur diyede düşünmeden edemiyorum...

Sayın Vali ilimizde turizmin daha güzel gelişmesi için elinden gelen tüm imkanları değerlendirmekte. Daire amirleri ile sıkça toplantılar yapıp aksayan işleri tamamlatmakta. Siyasi parti yöneticileri sivil toplum örgütleri yöneticileri basın mensupları il organizeli bir çalışma içinde olup eşit seviyede birlikte olmaya çalışan bir Vali görünümünde ve yaklaşımında olduğu her kesim tarafından bilinmekte. Bu da Nevşehir adına ayrı bir güzellik.

Nevşehir'e geldiği günden bu yana aile eşrafını bir tarafa bırakıp gecesini gündüzünü Nevşehir adına adayan Vali Mehmet Ceylan nasıl oldu da bu kadar sevilip sayıldı diye söyleyebilirsiniz. Anlatmaya gerek yok. Çünkü yazımın içinde tüm sebepleri kısaca anlatmaya çalıştım. 

Yine ayrıca Sayın Valimizin giyimi kuşamı ailesine olan düşkünlüğü de çok yakınları tarafından da dile getirilmekte. Son söz olarak Evet Nevşehir özlediği hayalindeki Valisine kavuştu. Önceden de anlattığımız gibi diğer Valilerimizin de hakkını yememek gerekir. Özellikle Geçmiş dönem valilerimizden Merhum Şinasi Kuş ve M.Asım Hacımustafaoğlu önemli değerlerimizdendi.Çok güzel hizmetleri oldu bu şehir için birçivi çakandan allah razı olsun derim.Tüm güzellikler onlarda da vardı. Ancak bugünün Valisi Sayın Mehmet Ceylan'da ayrı bir güzellik var. O da köylerin tenha köşelerine gidip köylü yaşlı kadınların elini öpüp gönüllerini alıp ben sizin Valiniz değil bir evladınızım diye konuşması oluyormuş. E biz ne söyleyelim. Allah Valimiz Sayın Mehmet Ceylan'a Nevşehirimizde uzun yıllar kalmasını eylesin.


Not: Bu Haberimiz sonrası Öküzün altında buzağı arayanlar da çıkabilir.
Siz hiç yorulmayın Vali Bey’den şahsımızla ilgili bugüne kadar hiçbir çıkarımız olmadığı gibi inşallah bundan sonra da olmayacaktır. Aman da olmasın.
Zaten Vali’nin ocağına haksız filan düşersek yandık demektir. Cenab-ı Allah’ım düşürmesin.  
Yani tanıdığımız ve bildiğimiz kadar Sayın Mehmet Ceylan, çok ama çok başarılı bir Vali olduğu kadar yazması ve konuşması ile de isterse adamı yerin dibine sokar sokar çıkartır.