Jandarma Genel Komutanlığınca 'Trafik Güvenliği Semineri' Kayseri'de düzenlendi. Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN'ın katıldığı etkinliğe ayrıca Kayseri, Kırşehir, Yozgat ve Niğde ili Valileri, Jandarma Komutanları, Emniyet Müdürleride katıldı.

Etkinlikte, 'Yol güvenliği, trafik mağdurlarının yaşadığı kazalar, trafik kazaları ve zararlı sonuçların önlenmesi, uykulu araç kullanma ve trafik kazaları, kaza nedeni olarak stres ve öfke kontrolü, tarım araçlarının karıştığı trafik kazalarının incelenmesi, trafikte araç muayene istasyonları' konuları ele alındı. 

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, trafik kazalarının Türkiye’de önemli bir sorun oluşturduğunu belirterek, herkesin bir yakınını trafik terörü nedeniyle kaybettiğine dikkat çekti. Yörük, kaza sonrası ölümlerinde dahil edilmesiyle ülkemizde her yıl 8 bin 500 insanın hayatını kaybettiğini aktararak, “Bu istatistiklere göre ülkemizde her gün ortalama 24 insanımız trafik kazalarında hayatını kaybediyor” dedi. 

Jandarma teşkilatı olarak konunun öneminin farkında olduklarının altını çizen Yörük, trafik kazalarının hep birlikte gösterecekleri kararlılıkla ve duyarlılıkla azaltabileceklerini ifade etti. Avrupa Güvenli Trafik Projesi Türkiye Koordinatörü Dr. Serap Şener de 2014 yılının 'Hız ve Emniyet Kemeri Yılı' ilan edildiğini duyurdu.