Nevşehir’in 8 Vali yardımcısı arasında en kıdemlisi olan Vural Demirtaş, önümüzdeki günlerde görevinden ayrılarak emekliye ayrılacak.
Aslen Mersin’li Vali Yardımcısına veda ziyaretinde bulunan Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen ve Başkan Vekili Öcal Oğuz, Türk Kızılay’ı Nevşehir Şubesinin çalışmalarına katkılarından dolayı Demirtaş’a teşekkür ettiler.
Vali Yardımcısı Demirtaş’a emeklilik hayatında huzur, sağlık ve mutluluk temennisinde bulunan Kızılay Şube Başkanı Gülen, İlimizde görev yaptığı süre içerisinde Vali yardımcısı Demirtaş’ın ilimize de önemli hizmetleri bulunduğunun altını çizdi.
Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, 1951 yılında Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Çatak köyünde dünyaya geldi. Lise öğrenimini Silifke ilçesinde tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdari Bilimler Bölümünü 1975 yılı Haziran döneminde bitirdi. Yüksek öğrenimini İçişleri Bakanlığı’ndan aldığı burs ile tamamladığı için aynı yıl Bakanlık teşkilatında memuriyete başladı, akabinde kaymakam adaylığı sınavını kazanarak, sırası ile Soma’da kaymakam refikliği, Ünye, Yıldızeli ve Silopi ilçelerinde ise kaymakam vekilliği görevinde bulundu. 1977 yılında Van Erciş’te yedek subay olarak askerlik yükümlülüğünü tamamladı. Daha sonra aslen başlayan Anadolu yolculuğunda Çatalzeytin, Abana, Çemişkezek Kaymakamlıkları ve Belediye Başkanlıkları mesleki hayatının ilk 6 yılını içermektedir. Kars Vali Yardımcılığı ve Kağızman Saydam Tuz Rafinerisi Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinden sonra, Vize ilçesinde kaymakamlık yaptı. Aksaray Vali Yardımcısı iken, 1992 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından yabancı dil öğrenimi için İngiltere’ye gönderildi. 1994 yılında atandığı Develi Kaymakamlığından sonra, Kilis’te kaymakamlık yaptı. Kilis’in il olması üzerine 6 ay Vali Vekilliği görevinden sonra, Erdek’e kaymakam olarak tayin edildi. Daha sonra ise 5 yıl süre ile Tire’de kaymakamlık yaptı. Belirtilen görevlere ek olarak, Kilis ve Tire Organize Sanayi Bölgeleri Müteşebbis Üyeliği yaptı. Trabzon Vali Yardımcılığı görevinden Nevşehir Vali Yardımcılığı görevine atanan Demirtaş evli, 2 çocuk babası.