Van’dan gelen acı haberde Niğde'den bir şehidimiz var.  Van’dan gelen acı haberde Şehit Polis Memurumuz Altunhisar İlçesi Yakacık Köyü’nden Yusuf Diri olduğu öğrenildi.

 
Niğde’nin Altunhisar ilçesine bağlı Yakacık köyü Şafak Mahallesi'nde oturan baba Hasan Diri’ye acı haberi Altunhisar Kaymakamı Mehmet Erdem ve Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt verdi.


Şehidin 7 kardeş olduğu ve evin en küçük çocuğu olan Yusuf Diri'nin evli ve bir kız çocuğu babası olduğu öğrenildi. Acı haberi alan baba Hasan Diri ve üvey annesi Emine Diri ile şehidin kardeşleri sinir krizleri geçirdi. Şehidin haberini alan köy halkı eve akın ederken, evin önüne büyük Türk Bayrağı asıldı.


Şehidimiz 15 Ekim 2015 Perşembe günü Van'da yapılacak törenin ardından, Nevşehir Kapadokya Havalimanına oradanda karayoluyla Niğde'nin 
Altunhisar İlçesi Yakacık Köyü’ne getirilecek.ikindi namazını müteakip Yakacık Köyü merkez camiide kılınacak cenaze namazı ve törenin ardından Yakacık Köyü şehitliğinde toprağa verileceği öğrenildi. 


ALÇAK SALDIRI NASIL OLDU?

Van saat 14.30 sıralarında İpekyolu ilçesindeki Milli Egemenlik Caddesi üzerinde PKK'lılarla çıkan çatışmada 1 terörist öle ele geçirilip 1 terörist yakalanırken, 1 polis de ağır yaralandı. Yaralı polis Yusu Diri yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

TAKİP EDİLDİKLERİNİ FARK EDİP ATEŞ AÇTILAR

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelendikleri 2 kişiyi takibe aldı. Takip edildiklerini fark eden PKK'lı teröristler polislere ateş açtı.  İlk ateşle  Polis Memuru Yusuf Diri  göğsünden ağır yaralanırken, PKK'lı 2 teröristten biri öldürüldü. diğeri ise, diğeri yaralı yakalandı.