Ünlü oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz, Beşiktaş'ta bulunan Conrad Otel'de eski manken olan Filiz Aker tarafından öldürüldü. Filiz Aker, Vatan Şaşmaz'ı öldürdükten sonra aynı tabanca ile intihar etti. Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker'in cenazeleri adli tıp kurumuna gönderildi.

Olay dün akşam Beşiktaş'ta bulunan Conrad Otel'de gerçekleşti. Saat 20.00 sıralarında meydana gelen bu olayda iddiaya göre eski manken olan 55 yaşındaki Filiz Aker saat 17.00 sıralarında yeğeni ile yemekteydi. Yemek sırasında bir telefon mesajı gelerek odasına çıktı. Filiz Aker'in yeğeni uzun bir süre haber alamadığından dolayı otel görevlilerine ve polise durumu bildirdi. Otel görevlileri kapıyı açtığı anda Filiz Aker'i ve 43 yaşında olan Vatan Şaşmaz'ı kanlar içerisinde yerde buldu. Otel görevlileri bu durumu sağlık ekiplerine ve polise bildirdi. Vatan Şaşmaz'ın 4 kurşun ile sırtından vurularak öldürüldüğü görüldü.

Polis tutanağında bulunan iddialar ise "aşmaz ile Aker’in 2009 yılında birliktelik yaşadıkları, anlaşmazlık üzerine ayrıldıkları, ancak Aker’in Şaşmaz’dan kopamadığı, platonik aşk besleyerek, takıntı haline getirdiği, sürekli Şaşmaz’ı arayarak onu çok sevdiğini ve evlenmek istediği" şeklindedir. Aker karşılık alamadığından dolayı sürekli intihar edeceğinin söylendiği iddia edilmektedir. Hatta 2011 yılında ilaç alarak intihar girişiminde bulunmuştur.

Filiz Aker, Vatan Şaşmaz'ı öldürdüğü Conrad Otel'e 1 ay önce gelmiş ve 1130 nolu odada kalmaya başlamıştı. Olay öncesinde yeğeni Dora Ercan ve eşi ile yemekte olduğu öğrenildi. Filiz Aker'in alkol aldığı ve saat 17.00 gibi misafirinin geleceğini söyleyip masadan ayrıldığı belirtildi. Aker uzun bir süre gelmeyince yeğeni telefon ile aramaya başladı. Ancak telefonları cevapsız kaldığından dolayı otel güvenliğinden yardım istenildi. Odaya girildiği zaman Vatan Şaşmaz'ın yüzüstü ve yerde kanlar içinde yatıldığı görüldü. Sırtında 4 kurşunun isabet ettiği görülmektedir. Şaşmaz odadan çıkmak istediği anda kapıya yöneldiğinde Aker arkadan üst üste 4 el ateş etmiştir. Daha sonra Aker yatağına oturarak sağ kulak üstünden tek el ateş ederek intihar etmiştir. Vatan Şaşmaz'ın yakın arkadaşı ve nikah şahidi olan Polat Yağcı,Fixhaber'e verdiği demeçte " Nerdeyse gece gündüz beraberdik. Evlendikten sonra ailesi ve işinden başka bir şeyi kalmamıştı. Bana hiç öyle bir ilişkisinden söz etmedi” ifadelerine yer verdi.
Kaynak :https://www.fixhaber.com/