Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, ağır tonajlı araçların sıkça yollardan geçmesi nedeniyle yollarımızın ciddi oranda hasar gördüğünü dile getirmesi mazereti geçerlilik arz etmiyor.

 

 

Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, özellikle köy yollarının ağır tonajlı araçların sıkça yollardan geçmesi nedeniyle ciddi oranda hasar gördüğünü dile getirdi.

İl Özel idaresi olarak ödenekler doğrultusunda yol yama ve asfaltlama çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyleyen İl Özel idaresi genel sekreteri Abdülkadir Tatar, Merkeze bağlı Çardak – Cezaevi arasındaki yolun ağır tonajlı araçların çok büyük hasar vermesi nedeniyle bu yıl üç kez onarıldığını ve asfaltlandığını ifade etti.

Asfaltlama ve yama çalışmalarının başladığı günden bu yana 6 bin ton rotmiks kullanıldığını ve800 Kilometredolayında yolun asfalt ve yama yapıldığını dile getiren İl Özel İdaresi genel sekreteri Tatar, ilimizde kış aylarının ağır geçmesi nedeniyle ciddi tahribatların ortaya çıktığını, sezon sonuna kadar yolların onarım ve asfaltlama çalışmalarına ağırlık vermeyi sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

 

Vatandaş ise Böyle yol yapılmaz diyor!

Sayın Tatar eğer bu yolları 25-30 cm kalınlığında yaparsanız o zaman ağır tonajlı ne kadar araç varsa geçsin hiçbir şey olmaz.Lütfen Bu sizin için asla mazeret olmamalı..Eğer patika toz toprak yolun üzerine ince asfalt atıp yol yaptık derseniz elbette bu yol bozulur…

Her yıl Yol yaptık asfalt döktük,yamama çalışması yaptık demek yerine bir defa yap en az beş yıl sana hizmet etsin.Zira vatandaş söylemlerinde haklı değil mi?
Foto arşivimizdeki bu resimlerdeki yollardan her gün her dakika yüzlerce tonajlı ağır vasıta geçiyor ama yollara bir şey olmuyor...Neden acaba...