Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Ankara başta olmak üzere yapılan hain terör saldırılarını kınayarak, “Bu saldırıların bir tek hedefi vardır; Türkiye’ye diz çöktürmek. Ama bunu asla başaramayacak, amaçlarına ulaşamayacaklar. Her türlü vesayet ve  her türlü terörün karşısındayız. İrademize sahip çıkıyor, zulümleri deşifre ediyor, haksızlıklarla mücadele ediyoruz” dedi.


Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye” sloganıyla 81 ilde düzenlenen İl Buluşmalarının Samsun ayağına katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen buluşmada konuşan Yalçın, önemli açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda Türkiye üzerinde yeni bir oyunun devreye sokulduğuna dikkat çeken Yalçın, “Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç’ta olduğu gibi Ankara’da yapılan terör saldırısının da bir tek hedefi vardır; Türkiye’ye diz çöktürmek. Ama bunu asla başaramayacak, amaçlarına ulaşamayacaklar. Hedef Türkiye’nin birliği, kardeşliğidir. Unuttukları bir şey var. Türkiye artık eski Türkiye değil. Acılara, sancılara ve egemen güçlerin haksızlıklarına isyan eden bir Türkiye var. Biz her türlü vesayete, vesayet arayışına ve teröre karşıyız. İrademize sahip çıkıyor, zulümleri deşifre ediyor, haksızlıklarla mücadele ediyoruz" dedi.


ŞİMDİ DAHA SIKI KENETLENME VAKTİ

Yalçın, hain terör saldırıları ile kaos meydana getirmek isteyen taşeron yapıların oyunlarını bozmak için "Şimdi birlik vakti. Ortak akıl ile hareket edip tuzakları bozma vakti. Bugün ayrışma değil bir birimize daha sıkı bir şekilde kenetlenme vaktidir. Bütün ayrıştırmalardan uzak durmalı topyekün birliğimize sahip çıkmalıyız. Şimdiye kadar yaşanan acıların bir daha bu topraklarda yeşermemesi için birlik olmalıyız. Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olanlar adeta pusu da bekliyor. Bunun bilincinde olarak hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.

HAK BİLDİĞİMİZİ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ 

Yalçın, Toplu Sözleşme sürecinde Memur-Sen’in tarihi bir başarıya imza attığını da dile getirerek, “Masadan herkes kazançlı çıktı. Memur-Sen üyesi olsun veya olmasın herkes kazandı. Bundan sonraki adım kazanımlarımızın hayata geçirilmesidir. Bunun içinde Türkiye’de istikararın sürmesi gerekiyor. Ülkenin bir daha güçsüz olma lüksü yoktur. Bizim duruşumuz asla bir siyasal hareketin duruşu olamaz. Biz bir sendikayız, Akif İnan’ın sendikal yaklaşımını prensip edinmiş, doğru bildiğini söyleme noktasında bu kimin işine yarar yaklaşımından ziyade; bu memleketin işine ne yarar prensibindeyiz. Biz tarafız taraftar değiliz, biz Yeniden Büyük Türkiye idealinin, adil bir dünya, mağdur ve mazlumlarının eziyet çekmediği, emeğiyle, alın teriyle kazanan kesimin açlık sınırından çıktığı bir Türkiye tarafındayız. Bunun için Hak bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz.”   

 

TUFANOĞLU: RAKİPSİZLİĞİMİZ TESCİLLENDİ

Toplantıda konuşan Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu da Ankara da meydana gelen terör olayını kınadı. Programda 3. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde elde edilen kazanımlar hakkında teşkilatı bilgilendiren Tufanoğlu, "Memur-Sen, çalışmalarıyla hizmet sendikacılığı ve sosyal sendikacılık noktasındaki rakipsizliğini ortaya koymaktadır, bütün kamu görevlilerini memnun edecek bir toplu sözleşmenin ortaya çıkması için kararlı bir mücadele verdik, elde ettiğimiz kazanımlarla çalışma hayatı tarihine not düştük" dedi.


GÜNEYSU: HEDEFİMİZ 1 MİLYON ÜYE

Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Necdet Güneysu, yaptığı konuşmada,

“Samsun’da 18 bin üye ile Memur-Sen’in misyon ve vizonunu en ücra köşelere kadar taşıyoruz. 11 hizmet kolunun tamamında yetkiyi alma başarısını elde ettik. Şimdi bu bayrağı daha ileriye taşıma hedefindeyiz. Yeni hedefimiz ise 1 milyon üyedir. Bunun için tüm gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 Programa Gençlik ve Spor Bakanı Samsun Milletvekili Adayı Akif Çağatay Kılıç, Memur-Sen Samsun Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların il ve ilçe başkanları, Memur-Sen üyeleri, milletvekilleri-milletvekili adayları ve çok sayıda bürokrat katıldı.  


YALÇIN'DAN BİR DİZİ ZİYARET

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Samsun İl Yönetimiyle birlikte birçok ziyarette bulundu. Yalçın ve beraberindeki heyet, Vali İbrahim Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya ve Tapu Kadastro Bölge Müdürü Hasan Özalban’ı makamında ziyaret etti.