Nevşehir de bu sabah saatlerinde meydana gelen balon kazasında hayatını kaybeden turistin kimliği belirlendi.
Nevşehir’in Avanos ilçesinde sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonucunda hayatını kaybeden turistin Çinli olduğu belirlendi. 

Nevşehir’in Avanos ilçesinde sabah saatlerinde Çinli ve Malezyalı turistleri taşıyan sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonucunda Çinli turist Tang Yi, olay yerinde hayatını kaybederken, olayda yaralananların sayısının 6 olduğu bildirildi.
Yaralıların Nevşehir’deki hastanelerde tedavi altına alındığı kaydedildi.

Kaza Sonrası soruşturma Başlatıldı...
Kaza ile ilgili olarak Atmosfer Balonculuk yöneticileri, medya mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Bu arada bazı balon görevlileri de olay yerinde çekim yapan gazetecilere yumrukla saldırıp, makinalarındaki kartları zorla aldı.Gazeteciler, saldırganlar hakkında jandarmaya suç duyurusunda bulundu. Jandarma yetkilileri olayla ilgili olarak Özel Versa hastanesinde tedavi gören pilot Murat Yerkalan’ın ifadesini alırken, balon kazasında ölen ve yaralananların isimleri şöyle belirlendi:
‘’Tang Yi(Çin vatandaşı, ölü), Yaralılar : Murat Yerkalan (pilot) Eray Duvarcıoğlu, Oğuzhan Sırt, Datin Junivati İntiahmat, Nur Binti Suşela, Demir Raja, Takashi Temura,Thamit Selvi Pomat Haran,Turapa Varatharjan, Zıhang Zining, Chih Haoyuan