Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyelerinden Gazeteci Yazar Ressam Osman Aytekin’in 8 kitabı “İslamın Doğuşu” kitabının ikinci baskısı yapıldı.

Yazar Aytekin’in İlk ve Ortaöğretim okul öğürencileri seviyesinde olan çizgi roman kitabı “İslamın Doğuşu” nun ilk baskısı Nisan, ikinci baskısı ise Mayıs 2015 tarihinde yapıldı.

İkinci çizgi romanı   “İslamın Doğuşu” kitabını resimleyen yazar Aytekin bu eserinde İslamiyet’in doğuşundan Hendek Savaşı sonuna kadar olan kısmı anlatılıyor. Roza yayınları arasında çıkan kitap 52 sayfadan oluşuyor.

Yazar Aytekin’in kitap tanıtım yazısında şu görüşlere yer verildi:

  “İslamiyet’in doğuşundan önceki devirlerde insanlar cehalet karanlığının, akla hayale gelmez sapıklıkların içindeydiler. Kendilerinden üstün gördükleri bazı hayvan veya putlara tapıyorlardı.

        İslâm’ın hâkim olmadığı ortamlar ilâhî bilginin kaynağından mahrum olan ortamlardır. İslâm’ın gelişinden önceki dönemde yasayan müşrikler Allah'a isyan etmiş, onun hükümlerine sırt çevirmiş bir toplum olarak son derece ilkel ve cahil hayat sürüyorlardı. Bazı hayvan ve putlara kendilerini adak olarak vermekten bile çekinmiyorlardı. Akıl sahibi içinde olan çok az bir gurup insan, âlemi aydınlatacak hakikat güneşinin yakında doğacağına inanıyorlar ve dört gözle bekliyorlardı.”

OSMAN AYTEKİN KİMDİR?

 

Gazeteci, Sanatçı, yazar. 20 Ocak 1959 Derinkuyu (Nevşehir) doğumlu ve Nevşehir Lisesi mezunudur. Emekli Memur. Evli ve üç çocuk babasıdır. Çeşitli dergi ve gazetelerde makale, deneme, inceleme, söyleşi ve desenleri, yayınlanmaktadır. Kartpostal ve kitap kapağı çalışmaları bulunmaktadır.

 

YAZSANBİR (Yazarlar ve Sanatçılar Birliği – Niğde) Kurucuları arasında yeralan Aytekin bir dönem Yazsanbir’in Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttü. Genç Kardelen (Niğde) isimli kültür sanat ve edebiyat Dergisi, Haftalık Derinkuyu Ekspres ve Derinkuyu Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü görevini de yapan Aytekin’in yayınlanmış 7 kitabı bulunmaktadır. Halen Derinkuyu Haber sitesi editörü olan Aytekin çeşitli meslek birlikleri üyesidir. Aytekin’in İslam’ın Doğuşu isimli çizgi romanı yakında kitapseverlerle buluşacak.

 

YAYINLANMIŞ KİTAPLARI

 

Nefesimiz Gül Bahçesi, 2000), Ozan'ın Şairliği, şiir tahlilleri- 2002), Dünden Bugüne Derinkuyu, Araştırma-inceleme 2006),Gül Baba ve IV Murat, Çizgi Roman-2009- Gül Baba ve IV Murat, Çizgi Roman-renkli-2011, Harman Zamanı, Öyküler 2012), Kesişen Yollar, Roman 2013 ve Buluşma, öyküler 2014), İslamın Doğuşu (Çizgi roman 1. baskı Nisan 2015, 2.baskı Mayıs 2015)

 

KİŞİSEL SERGİLERİ

 

- Resim Sergisi- Kayseri Devlet Güzel Sanatlar Galerisi -1985

 

- Resim Sergisi- Kayseri Devlet Güzel Sanatlar Galerisi -1986

 

- Resim Sergisi- K.Maraş Valilik binası -1999

 

- Resim Sergisi- Fırat Ünv. Atatürk Konferans Salonu Elazığ - 2001

 

- Resim Sergisi- Konya D.G. Sanatlar Galerisi - 2003

 

- Resim Sergisi- Ankara Ticaret Odası Sergi Salonu - 2005

 

- Resim Sergisi-Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi - 2007

 

-Üzümlü Kilise Resim Sergisi Derinkuyu(Nevşehir) - 2011