NEVŞEHİR(MHA) Avanos’ta yerli turist sayesinde esnafın yüzü gülüyor.

İlçede Hititlere kadar dayanan çanak çömlekçilik birçok sektöre hizmet ediyor. Çanak çömlekten yapılan eşyalar önceleri sadece mutfakta kullanılırken bugün bahçelerde ve evlerde dekoratif süs eşyası, hediyelik ve turistik eşya olarak da tercih ediliyor.

Kapadokya bölgesini ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler, çanak ve çömlek atölyelerinde, çamurun eşyaya dönüşmesini izleme imkanı da buluyor.

Avanos ilçesinde tanınmış Çanak Çömlek ustalarından Şaban Topuz, yerli turistlerin ilgisi dolayısıyla esnafın yüzünün gülmeye başladığını belirtti.

Topuz, “Bayram sonrasında bir rahatlama var. Biz şuanda onu hissediyoruz. Gezi olaylarından iki hafta önce tam işlerin açılmasını beklerken Gezi Parkı olayları bütün beklentilerimizi bitirdi dedi. Gezi olaylarının sona ermesiyle bir toparlanma sürecine girildiğini ve esnafın yüzünün gülmeye başladığını söyleyen Topuz, “Yerli ve yabancı turistleri gelmeye başladı. Şuan yerli müşteriden çok memnunuz. Bir ay daha bu şekilde giderse çok iyi olur. Yabancı turist açısından bakarsak görüntü olumsuz değil” dedi.