NEVŞEHİR(MHA) İlimizde en çok eğitim ve sağlık sendikaları arasında çekişmeye neden olan Yetki süreci öncesinde sendikaların çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

2016 Mayıs ayında belirlenmesi beklenen eğitim sendikaları arasındaki yetki sürecinde hatırlanacağı üzere uzun yılların ardından eğitim sendikaları arasında yetkiyi Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen sendikası elde etmişti.

Sağlık sendikaları arasında ise yine Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen önünde yetkiyi kazanmıştı.

Henüz yetki sürecine aylar olmasına karşın Eğitim sendikaları arasında yetkinin yeniden kazanılması konusunda hummalı bir çalışma göze çarpıyor.

Bir yandan Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Başkanı Mustafa Özdemir ve beraberindeki yönetim Kurulu üyeleri, diğer yandan da Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur ve beraberindeki yönetim Kurulu üyeleri yetkinin yeniden kazanılması konusunda gayretli çalışmalarını devam ettiriyorlar.

Eğitim-Bir-Sen Yönetimi uzun yılların ardından kazanılan yetkinin yeni yetki sürecinde de Kazanılması konusunda çaba sarf ederken, Türk Eğitim-Sen ise geçtiğimiz yıl kaybedilen yetkinin yeniden kazanılması konusunda milli eğitime bağlı okul ve kurumları ziyaret ederek yeni üye yapma, üyelerinin sorunlarını dinleme ve söz konusu sorunlara çözüm bulma hususunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.