Balkonda oturuyoruz. Gece 11 gibi. Isiklarini saca saca bir polis arabasi gecti. Gecenin yarisinda; karanligi deler gibi gidiyorlar. Nereye giderler? Kime giderler? Bilinmez.

Kendilerini kim, kimler bekliyor? Nelerle karsilasacaklar? 

Eskiya? Terorist? Katil? Sapik? 

Veya; yardima ihtiyaci olan ihtiyar bir hanim? 

Farketmiyor. 

Kosuyorlar karanliklara dogru...

***
Herhangi bir terorist saldirisindan sonra; polisler, itfaiyeciler, ilk yardim ekipleri halkin kahramani oldular. 

Bu uc meslegin insani, neredeyse her olaya birlikte kosuyorlar.

Biz uyurken, onlar ayaktalar.

***

Insana hizmet vermesi zaten zor is. Birde "zorda" kalanina!...

Iyiyi kotuyu ayirt etmek hele?

"Iyi gunler beyefendi..." dersin. 

Kursunu kendin yersin...

***

Zor iştir polis olmak, be yegen!

Zor iş...

Sürekli kötülerle , suçlularla boğuşan , Psikolojik açıdan büyük zorluklar içeren Güvenlik güçlerimizi , Polislerimizi anlamak, onlara her konuda yardımcı olmak gerekiyor... 

Bu vesile ile Tüm Şehitlerimize Allah'tan Rahmet dilerken Vatani Görevini yapmakta Olan Askerlerimize ve Polisimize Allah Kolaylık versin Yapmış oldukları görevde Başarılar dileriz. Unutulmasın Askerimiz ve Polisimiz bu Milletin en büyük güvencesidir... Allah yar ve yardımcıları olsun.Dualarımızla ....

 Allah; ülkemizi yıkıp, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin.

Polis nedir?
Demokratik düzen içinde, kanun hakimiyetinin sağlanması ve korunması, yurt içinde huzur ve nizamın temini, vatandaşların can, mal, ırz güvenliğinin sağlanması ve korunması, suç işlemeye yönelik davranışların önlenmesi, sanıkların yakalanarak adalete teslim edilmesi görevlerini yerine getiren teşkilat. Bu teşkilata Emniyet Teşkilatı denir . Teşkilatın görevli memurlarına polis adı verilir.

Polis; Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu ile Polis Vazife ve Selahiyet Tüzüğünde belirtildiği üzere; asayiş, amme, şahıs tasarruf emniyetini ve mesken masuniyetini korumak, halkın ırz, can, malını muhafaza etmek, ammenin istirahatını temin etmek, yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmekle görevlidir. Bu görevler dört bölümde toplanır: Adli, siyasi, idari ve trafik görevleri.

Polisin adli görevleri
Polisin adli görevi suçun işlenmesiyle başlar. Adli görevler arasında: Hazırlık soruşturması, suçüstü işlemlerini yapmak; ihzar (hazırlama), tevkif (tutuklama), yakalama müzekkerelerini (tutanaklarını), hapsen tazyik (hapisle baskı) kararlarını infaz etmek (yerine getirmek); muvakkat zapt (geçici tutuklama) işlemlerini yapmak; arama yapmak, muvakkaten (geçici olarak) yakalamak, şüpheli ölüm ve hüviyeti meçhul ölüleri adli makamlara bildirmek, kanunların suç saydığı fiillerin işlenmesi halinde suç sanıklarını yakalayarak, suç delilleriyle birlikte adalete tevdi etmek (teslim etmek) görevleri öncelikle sayılabilir.

Polisin siyasi görevleri
Siyasi nitelikteki suçların işlenmesini önlemek için yapılan bütün çalışmalardır. İdari görevleri: Genel anlamda, kamu düzenine uygun olmayan eylemlerin işlenmesini önlemek polisin idari görevidir. Polisin idari görevleri; önleyici-koruyucu-yardım edici görevler olarak üç grupta toplanır.

Polisin trafik görevleri
Trafik düzen ve güvenliğinin istenen seviyede kurularak, toplumdaki trafik kazalarının ve bu kazalardaki maddi ve manevi kayıpların azaltılmasıdır.
Polisin en büyük görevi; suçlunun karlı çıkamayacağı bir nizamı sağlamaktır.

Gelin şimdi bir Polisimizin okuduğu bu muhteşem şiiri birlikte dinleyelim