Dilari yayınladığı mesajında;

Bugün 8 Mart dünya kadınlar günü. Milliyetçi hareket partisi olarak kainatta var olan tüm kadınların bu özel gününü kutlarken, Ülkemiz Kadınlarını, Analarımızın, Ablalarımızın, kardeşlerimizin bu özel gününün hatırlanması yada kutlanması yılın sadece bir gününe asla sığmayacağını çünkü; Ülkemiz de dahili ve harici betbahlara  karşı Ülke bütünlüğünü koruma ve esaret zincirini kırma mücadelesin-deki olağan üstü gayretleri hepimizce bilinmektedir.
Osmanlı Devletinin Son Dönemlerde Arka Arkaya Girdiği  Savaşlarda Erkek Nufusunun Azalmasıyla Kadınlarımızda Savaşlarda ve Çalışmna Sahasında En Önde Görev Almıştır.
1919 Tarihlerinde İzmir ve İstanbulda İşkalleri Protestolarda  Binlerce Türk Kadını Bu Savaşta Erkeklerinin Yanında Hazır Olduğunu Tüm Dünyaya Duyurmuşlardır.1919 Mayıs Tarihinde Mitingde Konuşma Yapan Halide Edip Şöyle Sesleniyor;Hanımlar !Bugün Elimizde Top Tüfek Denilen Alet Yok;Fakat Ondan Büyük,Ondan Kuvvetli Bir Silahımız Var:Hak Ve Allah.Top Tüfek Düşer,Hak Ve Allah Bakidir.Topun Yüzüne Tükürecek Kadar Evlatlar,Analar,Kalbimizde Aşk Ve İman.Millet Duygusu Var.Millet OLdugumuzu, İsbat Ettik Sözleriyle Belirtmiştir.
           ALLAH cc nun elçisi Hz peygamber efendimiz Muhammet Mustafa (sav) efendimiz CENNET annelerin ayakları altında dır buyur-muştur. Hikmeti büyük, anlamı  derin  ama net  ve  kesindir.  Ülkemizde  adları ve  üstün özellikleri  hafızalarımızdan  silinmeyecek  nice kahraman Mehmetleri dünyaya getiren, nice fedakarlıklarla  büyüten, evlatlarının  aldığı her nefesle  hayatının  anlam  kazandığını  dile  getiren kadınlarımızın yılda  bir  gün  özel gün  olarak  kutlama  yapılması  her ne  kadar  içimizi  burksa da tüm  kadınlarımızın dünya kadınlar gününü en kalbi duygularımızla  kutlarız.