Balayı tatili için geldikleri Kapadokya bölgesinde kaldıkları otelde karbonmonoksitten hayatlarını kaybeden Mutlu Akbaş (27) ile Kader Akbaş (24) çiftinin ölümü nedeniyle 3 sanığın yargılandığı davada karar verildi.

Geçtiğimiz yıl 2023 Mart ayında, Nevşehir Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar' kasabasındaki bir otelde meydana gelen trajik olayda, Akbaş çifti İstanbul'dan evliliklerinin 3. günü balayını geçirmek için geldikleri Kapadokya'da, kaldıkları otel odasında karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. 


Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, Nevşehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

İddianamede, 'taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla 3 sanık hakkında dava açıldı.

Sanıklardan E.A’nın tutuklu, diğer sanıklar T.U. ve A.K.’nin tutuksuz yargılandığı duruşmaya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Karar duruşmasında söz isteyen müşteki avukatı olayın yaşandığı gün meteoroloji yetkililerinin rüzgar nedeniyle karbonmonoksit zehirlenmelerinin olabileceği yönünde vatandaşı ilanla uyardığını, otel yetkililerinin bu durumu gözardı ettiğini savunarak, sanıkların olası kast suçundan cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatı ise oteli kiralayarak işleten müvekkili E.A’nın binayı ruhsatlı ve denetim raporu olduğu halde kiralayıp işlettiğini,  olaydan sonraki incelemelerde depo olarak yapılan alanın odaya dönüştürüldüğünü, çiftin de bu odada vefat ettiğini, imardan kaynaklı sorunları nedeniyle müvekkilinin suçlanamayacağını söyledi.

Sanıklardan E.A. yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek tahliyesini talep etti.

Diğer sanıklar otelde çalışan olduklarını belirtip beraat istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, istinaf yolu açık olmak üzere “taksirle ölüme sebebiyet vermekten” E.A.’ya 5 yıl 5 ay, T.U.’ya 4 yıl 4 ay hapis cezası verdi, A.K. ise berat etti.