Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörlüğü tarafından hazırlanan “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi”, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) 04.04.2024 tarihli toplantısında uygun bulunmuştur.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “2547 sayılı Kanun kapsamında bilimsel kaliteyi artırmak amacına yönelik olarak; bilim disiplinleri arasındaki farklılıkları da göz önünde bulundurarak, objektif ve denetlenebilir nitelikte ek koşullar belirleyerek, uluslararası yayın ile ulusal ve uluslararası proje sayısını ve niteliğini artırmak, eşitlik ve tarafsızlık ilkesi içerisinde değerlendirme yapılması hedeflenerek hazırlanan ve Üniversitemiz Senatosu’nun 05.10.2023 tarihli toplantısında kabul edilen “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi” Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 04.04.2024 tarihli toplantısında kabul edilmiştir.

Söz konusu değişikliklerin üniversitemize ve tüm akademisyenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi”ne https://dosyalar.nevsehir.edu.tr/5f30ee2b8f757f94102a47746eb97034/ogretim-uyeligine-yukseltilme-ve-atanma-olcutleri-yonergesi.pdf  linkten ulaşabilirsiniz.