48'inci Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivalinin ilk gününde TRT Müzik kanalının en sevilen programlarından Alaturka Geceler izleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Sevilen sanatçılar İsmail Özkan ve Mine Geçili ve konuk sanatçı Cumali Ozkaya’nın seslendirdiği birbirinden güzel türküler ve şarkılarla Ürgüplüler üç gün sürecek olan Bağ Bozumu Festivalinin daha ilk gününde en eğlenceli günlerinden birini hemşehrilerimize yaşattılar.

48. Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali kapsamında, bugün Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Ürgüp Kaymakam Vekili Hasan Erkal, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Nar Belediye Başkanı Süleyman Özçelik, Ürgüp İlçe protokolü, Ürgüp’te faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Ürgüp Belediyesi organizasyonu çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen ve TRT Müzik’ten tam 132 ülkeye canlı yayınlanan “ ALATURKA AKŞAMLAR” adlı program müzikseverlere unutulmaz gece yaşattı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe açıklamasında;"48. Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali kapsamında düzenlenen “Alaturka Akşamları” konser programına katılarak vatandaşlarımızla birlikte keyifli bir akşam geçirdik. Bu güzel programı gerçekleştiren Ürgüp Belediyemize ve Belediye Başkanımız Mehmet Aktürk’e şahsım ve hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. ‬" dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk yaptığı açıklamada; "48'inci Bağ Bozumu Festivalimizin ilk gününde İlçemizde ağırlamaktan onur duyduğumuz, bizlere keyif dolu bir akşam yaşatan “Alaturka Akşamlar” Programı sanatçıları ile @trt ekibine ve bizleri yalnız bırakmayan hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum.Yarın ki etkinliklerimize de tüm halkımızı bekliyorum" dedi.

Festivalin ikinci günü (6 Eylül Cuma) akşamında Saat:20.30 da ünlü sanatçı İZEL konser verecek.