Hacı Bektaş Veli’yi Anma ve Kültür-Sanat Etkinlikleri kapsamında, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Büyük Salonunda düzenlenen panelin konusu “Geçmişten Günümüze Alevi Bektaşi Öğretilerinin Sorunları” olarak belirlenmişti.

Önceki Hacıbektaş Belediye Başkanlarından Mustafa Özcivan’ın yönettiği panele, konuşmacı olarak Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Remzi Akbulut, Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Mat, Demokratik Alevi Dernekleri Genel Başkanı Musa Kulu düşüncelerini paylaştılar.

Panelin yapıldığı salon girişinde ise, Dr. Birtürk Özkavak, “Başka Şiir Lazım” adı ile yayınlanan ilk şiir kitabını, şiir sevenler için imzaladı.

56.Ulusal, 30.Uluslararası Hacı Bektaş Veli’yi Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Sergi Salonunda, Işık Çuhacıoğlu tarafından koordine edilen “15. Resim, Heykel, Seramik ve Fotoğraf Sergisi” nin açılışı, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok tarafından gerçekleştirildi.

Sergide eserleri bulunan sanatçılar şu isimlerden oluşuyor: A. Cevat Uğraş, Anıl Cem Ilıman, Ayça Güneş, Aydın Baykara, Bilge Öztoplu, Emine İlkkutlu İzdar, Emine Kasap Karakoç, Fatma Kul, Figen Aydoğmuş, Füsun Özyıldırım, Gülnaz Çolak, Halil Demir, Hatice Ünal, Hülya Gülmez, Hülya Gündoğdu, Işık Çuhacıoğlu, Işın Çuhacıoğlu, Jale Polat, Mustafa Kılıç, Meral Menal, Meryem Kılınç, Neslihan Kaya, Nevim Kayaoğlu, Öznur Aksoy, Ramazan Ertuğrul, Serdar Koç, Yahup Hayro, Zekiye Tellioğlu.

Sergi 30 Ağustosa kadar açık kalacak.

56.Ulusal, 30.Uluslararası Hacı Bektaş Veli’yi Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezinde ve 60.Yıl Spor Salonunda düzenlenen iki ayrı konser programı da yapıldı.

26. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü sahibi Musa Eroğlu’nun da katılımı ile gerçekleşen etkinlik sırasında, öykü ve şiir yarışmalarında dereceye giren eser sahiplerine ödülleri ve plaketleri verildi.

56.Ulusal, 30.Uluslararası Hacı Bektaş Veli’yi Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezinde ve 60.Yıl Spor Salonunda düzenlenen iki ayrı konser programı gerçekleştirildi.