Gazeteci Yazar Osman Aytekin "Dilimiz Zenginliğimizdir" projesi kapsamında çocukların hayal güçlerinin güçlenmesi, kelimeleri daha iyi kavramalarını sağlamak amacıyla 30 Ağustos İlkokulunda eğitici ve öğretici bir masal anlattı. 

Yazar Aytekin daha sonra çocuklar anlatılan masalı sevdiklerini söyleyip masal kahramanını ve masalda geçen diğer karakterlerden söz ettiler. 

Yazar Aytekin ayrıca öğrencilerin kelimeleri kavramaları için boyama türünden çizdiği; aile fertleri, bitkiler, hayvanlar,kuruyemişler, meyveler, araç ve gereçlerle ilgili resimleri minik çocuklara gösterdi. Çocuklarda gösterilen resimleri tek tek söyleyerek Yazar Aytekin'in söyleşine ilgi gösterdiler. 
Yazar Aytekin daha sonra 1.  sınıf öğrencilerine yazarlık üzerine deneyimlerini anlattı. Resim çizi üzerinde de duran Yazar Aytekin öğrencilerin isteği üzerine kağıda bir de resim çizdi. Daha sonra da öğrencilerin sorularını cevapladı. 

Yazar Aytekin, "gerek Anaokulu öğrencileri ve gerekse 1.sınıf öğrencilerinin eğitime eğilimlerinin iyi yönde ve istekli oluşları sevindiricidir", dedi. 

Yazar Aytekin Okul Müdürü Serhat Uluer'e, Müdür yardımcılarına, Anaokulu öğretmenleri  Figen Köksal, Meltem Yılmaz ile 1.sınıf Öğretmeni Pelin Eren'e ve öğrencilere teşekkür etti.