Nevşehirin Avanos ilçesi Zelve Vadisinde yapılan gösteriye katılan NEVBİAD Heyetinde, NEVBİAD Başkanı ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İstanbul Başsavcı Vekili ismail Uçar, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Gaffar Demir, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Türkiye - Ceza hukuku uzmanı Prof. Dr. Ersan Şen, Eski İstanbul Nevşehirliler Dernek Başkanı Doğan Hastanesi Sahibi Dr. Doğan Birgül, Brezilya Başkonsolosu, Macaristan Başkonsolosu ve eşi Hindistan Başkonsolosu. Jiyka İstanbul ve Ankara temsilcisi, Arjantin Başkonsolosu, Dış işleri Kopening Büyük elçisi, Değerli İş Adamlarımız Yaşar Eroğlu, Fazıl Çekirdekçi, Seçkin Çekirdekçi, Oğuz Türkkan, Alphan Namlı , Önder Arpacı, Yaşar Köybaşı ,Vejni Büyük, Mesut Altın, Muhittin Sağlam ,Prof. Dr. Fehmi Yılmaz, Ali İlker Tepeköy ,Ali Bozkurt , İlker Kuruöz yer aldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Gösteri öncesinde ki heyecanını sosyal paylaşım sitesinde ;" Cappadocia'daki en güzel gece aktivitelerinden birisi olan "Zelve Mapping" için her şey hazır. Havanın kararmasını heyecanla bekliyoruz sözleriyle" paylaştı.

 NEVBİAD Başkanı ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, “Avanos Zelve'de Mapping gösterisi çok güzeldi. Konuklara Kapadokya’yı anlatmak için harika bir fikir. Bölgenin kronolojik tarihini doğal bir alanda, açık alanda yıldızlar altında izledik” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ise, Kapadokya bölgesinin tarihi ve doğal güzelliklerine vurgu yapan gösteriye hayran kaldığını, gösteri sayesinde ise tarihi yapısı hakkında önemli fikirler edindiğini söyledi.

Dr. İsmet Birgül ve Doğan Birgül çifti de Kapadokya’nın oluşumu ve tarihsel yapısını anlatan mapping gösterisini çok beğendiklerini ifade ettiler.

UNESCO’nun 1985’te Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aldığı Kapadokya’da ses ve ışık oyunlarıyla peribacalarını büyüleyici bir sahneye çeviren gösteri, haftanın çeşitli günlerinde turistlerin beğenisine sunuluyor.

İnsan yerleşimi Paleolitik döneme kadar uzanan Kapadokya bölgesinde Hititler, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine kadar uzanan tarihin anlatıldığı film, bölgenin jeolojik yapısının oluşumuyla başlıyor. 30 dakikalık bir animasyon gösterisi ile bölgenin epik tarihi, türünün dünya üzerindeki sayılı örneklerinden sayılabilecek bir topografi üzerinde adeta yeniden hayat buluyor.
12.000 metrekarelik görüntü alanına sahip proje, Vista Bilişim için Astel'in ekipmanları ve Visio-Vox'un teknik koordinasyonunda hazırlandı. Senaryosu Beste Koçak tarafından tarih uzmanlarının danışmanlığında yazılan projenin animasyon, müzik ve ses tasarımı, Fikirbazzenger kurucu ortaklarından Aşkın Elibol ve Onur Umur’un yönetiminde, Ouchhh animasyon ve müzik ekibi tarafından üretildi.
13 Mayıs 2017 Cumartesi akşamı yapılan özel gösterimde Cumhuriyet tarihinin canlandırıldığı bölümde İstiklal Marşımızın okunduğu anlarda NEVBİAD heyetide ayağa kalkarak eşlik ettiler.