Nevşehir'in Kaymaklı beldesinde düzenlenecek olan 11. Kaymak Festivalinde, lezzet ve müzik şöleni yaşanacak.

Kaymaklı Belediyesi tarafından düzenlenen “Bu Festival Ballı Kaymak!” sloganı ile gerçekleşecek olan 11. Kaymak Festivali, 16 Ağustos 2019 Cuma günü saat 10.00’da, Kaymaklı Yeraltı Şehri otoparkında kurulacak olan panayır alanında Resmi Açılış ile başlayacak. Açılışta sürpriz etkinliklerin yanı sıra Yılın En İyi Sade ve Süslü Kaymakları seçilecek.

Gün boyu etkinliklerin düzenleneceği festivalde öğleden sonraki etkinliklerde ilizyon gösterileri, ilahi dinletileri, semazen gösterileri sahnelenecek. Kaymak yarışmasının kazananları da öğleden sonraki programda açıklanarak ödülleri takdim edilecek.

Festivalin kapanış konserlerinde ise yine müzik ziyafeti yaşanacak. Hamiyet ve Ankaralı İbocan’ın katılımları ile gerçekleşecek olan konserlerde her festivalde olduğu gibi misafirleri eğlendirecek.

Festival alanında gün boyu birçok etkinliğin yanı sıra, çocuklar içinde özel alan kurulacak. Çocuklar için özel oluşturulacak alanda şişme oyun parkları, palyaçolar ve çizgi film karakterleri ile birlikte çeşitli yarışmalar düzenlenecek.