Nevşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Çocuk ve Uçurtma Şenliği, 3. Nolu çim sahada gerçekleştirildi.  Festival kapsamında düzenlenen 'Uçurtma Şenliği'n de ise çocukların uçurtmaları gökyüzünde renk cümbüşü yaşattı. 

Gökyüzünde süzülen rengarenk uçurtmaların oluşturduğu manzarayı görenler uzun süre hayranlıkla izledi.

Etkinliğe AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar ile çok sayıda çocuklar ve vatandaşlar katıldı. 

Belediye Başkanı Seçen; "Çocuk ve Uçurtma şenliği etkinliğimiz kültürel, sosyal ve sanatsal faaliyetleriyle kendini gösteren bir şenlik. Bu manada çocuklarımızı eğlendirmek, geçmişlerini hatırlatmak amacıyla uçurtma şenliği düzenledik. Bu sene ilk kez uçurtma şenliği yapıyoruz. Çocuklarımızın gerçekten bu şenlik sebebi ile sevindiklerini gördük, ailelerinin çok eğlendiklerini gördük. Bu da belediyemiz için sevindirici ve bizi mutlu eden bir husus oldu" dedi. 

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Bugün çocuklarımızla birlikte güzel bir etkinlikte buluştuk. Nevşehir Belediyemizin düzenlediğimi uçurtma şenliğinde çocuklarımızın neşesine ve sevincine ortak olduk. 1.si düzenlenen bu güzel şenlik için Belediye Başkanımız Atiila Seçen'ı tebrik ederim" dedi.

Milletvekili Yücel Menekşe; "‪Çocuklara verilecek en güzel şey zamandır diyerek Nevşehir de ÇOÇUK VE UÇURTMA ŞENLİĞİ organizasyonunun 1.sini gerçekleştiriyoruz. Bu güzel organizasyondan dolay Belediye Başkanımız Atilla Seçen’e teşekkür ederim" dedi.

Çocuklara ücretsiz uçurtmaların dağıtıldığı şenlikte Rodeo, Tırmanma Duvarı, Sumo Güreşi, Bunge Run, Canlı Langırt, Elastik Basket, Basketbol, Şut Becerisi, Kuleli Oyun, Timsah Oyun, Gladyatör ve Dart oyun parkurlarıda yer aldı.

Ayrıca Şenliğe katılan çocuklara ve ailelerine Pamuk şekeri, Patlamış Mısır, Macun, Bardak Mısır, Çay ve Dondurma ikramlarında bulunuldu...

Foto: Mustafa Ferveren