Nevşehir Üniversitemiz akademik ve idari personelinden oluşan Halk Oyunları Ekibimiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tatlısu Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Harnup Festivaline sergiledikleri gösteri ile damgasını vurdu.

 

Nevşehir Üniversitesi akademik ve idari personelinden oluşan Halk Oyunları Ekibimiz geçtiğimiz hafta 6-9 Eylül tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tatlısu Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Tatlısu Harnup Festivaline Tatlısu Belediyesinin daveti üzerine Nevşehir’i ve Üniversitemizi temsilen katıldı.

 

Halkın katılımının ve ilgisinin yüksek düzeyde gerçekleştiği ve açılışının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yaptığı Festivale, Üniversitemiz halk oyunları ekibinin yanı sıra Tarsus, Bursa ve Tatlısu belediyeleri halk oyunları ekipleri de katılarak festivale renk kattı.

 

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Akpınar ve Öğretmen Aysun Akpınar tarafından koordine edilen Halk Oyunları Ekibimiz İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Ege yörelerine ait 3 farklı oyun sergileyerek büyük beğeni topladı.

 

Festival süresince ayrıca Nevşehir Üniversitesi tanıtan materyaller dağıtılarak üniversitemizin ve Nevşehir’in tanıtımı yapıldı.