Terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin, Suriye'de öldürüldü.

Yıllardır Türkiye'de yapılan terör eylemlerinin tamamının arkasında olan terörist Bahoz Erdal öldürüldü.

TERÖR EYLEMLERİNİN ARKASINDAKİ PKK'LIYDI

Fehman Hüseyin, terör örgütü PKK'nın, silahlı kanadını yöneten, karakol basma, bombalı saldırı gibi terör eylemlerinin tamanının arkasında olan, terör örgütüne dahil olan militanların silahlı eğitiminin başında olan isimdi.

YPG'NİN BAŞINDAYDI
Son yıllarda Suriye'deki gelişmeler kapsamında, Kandil'den Suriye'ye geçmiş ve PYD'nin silahlı örgütü YPG'yi örgütlemişti.
IŞİD'e karşı savaştığı için Batı'nın büyük desteğini alan, bu desteği Türkiye'ye karşı kullanan YPG'nin Amerika'lı özel kuvvetler, Rus askerleri ve Esad rejiminin askerleriyle ilişkisini terörist Bahoz Erdal kuruyordu.
Terör eylemlerini organize eden terörist olarak bilinen Erdal'ın ölümü, PKK'nın olduğu kadar Amerika'nın, Rusya'nın ve Esed'ın da planlarını bozdu.

BAHOZ ERDAL KİMDİR?
Dr. Bahoz Erdal adıyla bilinen asıl adı Fehman Hüseyin olan terörist lider 1969 yılında Suriye'de doğdu. Gençlik yıllarında Şam'da tıp eğitimi aldı. Öcalan'ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayık'la birlikte örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdi. 2004 ve 2009 yılları arasında örgütün askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) kumandanlığını yaptı. Son olarakta Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı hain çeteci grubu yönetiyordu.


Terörist elebaşı Abdulah Öcalan'ın talimatıyla PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak 2002'de kurulan terör örgütü PYD yapılanması içinde de söz sahibi olan Fehman Hüseyin, İçişleri Bakanlığı ödül yönetmeliği kapsamında aranan teröristler listesinin yer aldığı kırmızı kategoride bulunuyordu.​
Haber 7