Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Denetleme Kurulu üyeliğinden sonra iki unvan daha alarak Nevşehir’i en iyi ve üst seviyede temsil etmeye devam ediyor.
 
Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına geldiği günden bu yana yaptığı özverili çalışmalarla göz dolduran, meslektaşlarının sorunlarıyla ilgilenen ve gazetecilik mesleğinin saygınlığını artıran Ekici, Ankara’da gerçekleştirilen Genel Kurulda Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF) Genel Sekreterliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği unvanlarını alarak Nevşehir’i Türkiye ve yurt dışında temsil etmeye ve tanıtmaya devam ediyor.
 
Türkiye Gazeteciler cemiyetleri Basın Vakfı
 
Basın Vakfı, 1986 yılında dönemin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı merhum gazeteci Nezih Demirkent tarafından Anadolu basınının federasyon çatısı altında toplanması için başlattığı çalışma neticesinde kuruldu. Nevşehir Gazeteciler Cemiyetinin de üyesi olduğu Basın Vakfı ülke geneli ve yurt dışında yaptığı projelerle çalışmalarına dikkat çekiyor.
 
Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu
 
Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonunun 2’inci genel kurulu Ankara'da gerçekleştirildi. Yeni yönetim ve yeni üyelerle daha güçlü bir şekilde çalışmalarına başladı.
 
Genel Kurul sonrası yeni yönetim şu şekilde oluştu: Menderes Demir/Başkan –Osmaniye, İsmail Kahraman – Gebze, Okan Çalışkan – Tarsus, Bayram Ekici/Genel Sekreter – Nevşehir, Duran Şahin – Osmaniye, Derya Akbıyık – Zonguldak, İbrahim Aslan– Adıyaman.
 
Türk Dünyası Gazeteciler Şurası ve Türk Dünyası Belgesel Filim Festivali gibi çok önemli projelere imza atan kültür ve medeniyet tarihimizin duyulmasına hizmet eden TDGF, yeni dönemde de önemli kültür projelere imza atacak.
 
TDGF’nin genel kurulundan sonra yeni yönetim kurulu, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Kültür Merkezinde Türkiye’de okuyan Kırgız ve Kazak öğrenciler tarafından çekilen bir filmin galasına giderek filmi izledi.
 
Başkan Ekici’den Nevşehir’deki gazetecilere teşekkür
 
Başkan Ekici, “Türkiye Gazeteciler Federasyonu Denetleme Kurulu üyeliğinden sonra hafta sonunda Ankara’da yapılan genel kurul sonrası tarafıma tevdi edilen Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Sekterliği görevlerini üstlenmekten Nevşehir’imiz adına büyük onur ve gurur duydum. Şehrimizi ve cemiyetimizi bütün platformlarda en iyi şekilde temsil edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Verilen bu görevleri de layıkıyla yerine getirmeye gayret göstereceğim. Cemiyet olarak üstlendiğimiz bu vazifelerde önce yönetim kurulu arkadaşlarıma ve üyelerimizin hepsine teşekkür ediyorum. Bizlere verdiği destekler sayesinde Nevşehir Gazeteciler Cemiyetini bugünlere taşımayı başardık. Bu günden sonrada hep birlikte en üst düzeye çıkarmaya çalışacağız” dedi.