Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Temel fotoğrafçılık eğitiminin ikincisi 01-08 Nisan 2016 tarihleri arasında 100 gönüllü genç bayanın katılımı ile Nevşehir’de başladı.
 
İlimiz Ürgüp ilçesinde yapılan Temel Fotoğrafçılık Eğitimini Nevşehir Milletvekilimiz Sayın Mustafa Açıkgöz, Ürgüp Belediye başkanı Sayın Fahri Yıldız ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Mustafa Ünlüer ziyaret ettiler.
 
7 gün boyunca devam edecek olan “Temel Fotoğrafçılık Eğitimi” Fotoğraf Sanatı Kurumu Derneği’nin profesyonel eğitmenleri tarafından verilecek olan eğitimlerde gençler, fotoğraf teknolojisi, ışık ve kompozisyon, çekim teknikleri ve fotoğrafta değişkenler konularında ders görecek.  Eğitimin 2 günlük kısmı doğada uygulamalı fotoğraf çekimi ile gerçekleştirilecek.
Bakanlığımızın bu eğitim ile gençlerin fotoğrafçılık konusunda yeni bilgi ve deneyimler ışığında özgüvenlerini arttırmalarını kişisel ve sosyal beceriler kazanmalarını ve gönüllülük faaliyetlerine katılmalarını teşvik etmeyi amaçlıyor.