TAMP kapsamında, Afet ve Acil Durumlar açısından destek il konumunda bulunan Sivas ilinde 20-21 Aralık 2019 tarihlerinde bölgesel saha tatbikatı gerçekleştirilmiştir. Bölgesel Saha Tatbikatına Kayseri, Kırşehir, Kahramanmaraş, Yozgat illeri ile birlikte ilimiz Nevşehir de katıldı. 

Sivas ili Yıldız dağında gerçekleştirilen bölgesel saha tatbikatına; Nevşehir AFAD, tam donanımlı Arama-Kurtarma aracı ile 4 kişilik Arama-Kurtarma ekibi ile birlikte İl Müdürlüğümüz TAMP ve Hizmet Gruplarının sorumlu ve temsilcileri, katılım sağlamıştır.

İlimiz Nevşehir'e verilen saha görevi başarılı bir şekilde icra edilmiştir. Personellerimiz olası bir afet durumunda bilgi ve tecrübelerini artırmışlardır.  

Senaryo gereğince Sivas'da hüküm süren ağır kış şartlarında birçok bölgede mahsur kalma olayları yaşandı. Özellikle Yıldız Dağında zirve yapmak için yola çıkan 33 dağcıdan haber alınamadı. Kış sporları Turizm Merkezi pist güvenlik personeli Zirve Cafe'de mahsur kaldı. Durum Sayın Valimiz tarafından İçişleri Bakanlığı AADYM'ye bildirildi. Bakanlığımızın olayı seviye 2 olarak ilan etmesi üzerine 5 ilden ekiplerde sevkedildi.

Tatbikatta gondollarda mahsur kalan vatandaşlarımız başarılı operasyonlarla kurtarıldı. Çığ altında kalan 3 dağcının cesedi çıkartıldı. Ayrıca mahsur kalan 30 dağcıya ulaşılarak başarılı bir şekilde kurtarıldı.

Tatbikata Nevşehir ile birlikte 6 ilin AFAD Ekiplerinin yanı sıra İl Müdahale planında görevle kamu kurum ve kuruluşları, AFAD Gönüllüleri, Gençlik Spor Gençlik Merkezi gönüllüleri, Aile Sosyal Politikalar Psiko-Sosyal Destek Ekibi, SADAK Kulübü, HOBY Kulübü, ALPİN Kulübü, İHH,Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC),Beşir Derneği, Off-Road Kulübü, Aspendos Tiyatro Grubu, Kızılay Gönüllüleri, İl protokolü, çevre halkı ve çok sayıda basın mensubu katıldı.